Prohledat tento blog

úterý 28. září 2010

Viktoria zvládla bitvu s Příbramí


Fotbalisté Viktorie Plzeň ani v 10. kole Gambrinus ligy nezaváhali. Po remíze s Olomoucí v úvodním zápase sezony už Plzeňané nepoznali nic jiného než vítězství. Fantastickou sérii devíti výher v řadě prodloužili svěřenci Pavla Vrby v nedělní bitvě proti úporně bránící Příbrami a po těsné výhře 2:1 nadále kralují nejvyšší soutěži. Cesta za dalším vítězstvím však byla dost trnitá. Už ve třetí minutě šokoval Štruncovy sady vlastním gólem David Limberský. Viktoriáni se ještě neotřepali z inkasované branky a ve 13. minutě přišla další rána. Po střetu s Tarczalem opustil hřiště se zlomeným nosem nejlepší střelec ligy Kolář. Jeho místo zaujal Petr Jiráček a už po šesti minutách na trávníku zajistil vyrovnání. Po přetaženém centru Petržely se balon přes Bakoše dostal na nohu Jiráčka a ten přesnou střelou k tyči překonal Hrušku. Ve 21. minutě si hosté oddechli při technickém pokusu ostrostřelce Rezka, ve 34. minutě zachránil Příbram reflexivním zákrokem gólman Hruška. V závěru prvního dějství zahrozila obě mužstva, skóre se však již nezměnilo. Po změně stran dostala Viktoria soupeře pod tlak, ale hosté se statečně bránili. V dobré šanci se objevil znovu Navrátil, ale hlavičkoval těsně nad břevno. Tlak domácích přinesl své ovoce až v 81. minutě. Po hlavičce kapitána Horvátha protlačil míč za záda hostujícího gólmana střídající David Střihavka. Tentýž hráč mohl přidat pečeť na domácí výhru o tři minuty později, ale výtečný Hruška udržel hostům naději. Na závěrečný tlak se ale Příbram nezmohla a odjíždí tak ze západu Čech s prázdnou.

FC Viktoria Plzeň – 1. FK Příbram 2:1 (1:1)

Branky: 19. Jiráček, 81. Střihavka - 3. vlastní (Limberský). Rozhodčí: Adámek – Wilczek, Moudrý. ŽK: Jiráček, Limberský - Štochl, Plašil, Viděla, Hruška, Pleško. ČK: 75. Videgla. Diváci: 7045.

Plzeň: Pavlík 3 – Rajtoral 3, Navrátil 2, Bystroň 2, Limberský 3 – Rada 2 – Petržela 3, Horváth 2, Kolář (13. Jiráček 2), Rezek 3 (75. Střihavka) – Bakoš 3 (82. Bakoš). Trenér: Vrba.

Příbram: Hruška 2 – Plašil 3, Ricka 3, J. Štochl 3, Nohýnek 3 – Klesa 3, Tarczal 2 (86. Borek), Videgla 3, Jurdík 3 (54. Jurdík), Pleško 3 – Huňa 3 (77. M. Štochl). Trenér: Hřídel.

Žádné komentáře:

Okomentovat