Prohledat tento blog

pondělí 27. září 2010

Indiáni si spravili chuť na Litvínovu


Po nepovedeném pátečním vystoupení si plzeňští hokejisté napravili reputaci v nedělním utkání s Litvínovem. Indiáni vyprovodili Severočechy z ledu výsledkem 6:1 a potěšili tak šest tisíc diváků, kteří se dostavili na utkání v netradičních 14 hodin. Domácí vlétli do utkání s chutí odčinit páteční nezdar a v první dvacetiminutovce zasypali brankáře Fraňka osmnácti střelami, zatímco bezzubí soupeř nevyslal na Salfického ani jeden pokus. Z moře šancí se však ujala pouze dělovka Lammerse z levé strany. „Podali jsme katastrofální výkon. Tým jsem v úvodu vůbec nepoznával,“ lamentoval litvínovský asistent Jiří Kučera. „Na šance jsme soupeře jasně předčili, ale po první třetině byl stav stále na vážkách. A to bývá vždy zrádné. Stačí jeden povedený brejk, přečíslení a soupeř se může chytit. Naštěstí tenhle scénář jsme nepřipustili,“ pochválil své svěřence Jelínek. Benzina sice zvýšila ve druhém dějství aktivitu, dostala příležitost přesilovky pět na tři, ale stav se nezměnil. Naopak Indiáni střetnutí rozhodli třemi trefami. Nejprve potěšili oko diváka krásnou přesilovkovou kombinací Vlasák a zakončující John Slaney. Pak přišly dvě gólové chvíle Tomáše Vlasáka. Nejprve zkušený plzeňský matador dotáhl ke zdárnému konci akci Vostřáka a 39 sekund před druhou sirénou pohodlně zametl po kombinaci se Strakou a Kovářem kotouč do opuštěné branky. V úvodu závěrečné třetiny zaznamenal čestný úspěch Chemiků Martin Jenáček. Ale dramatická zápletka se nekonala. V 54. minutě vyslyšel Nickolas Johnson přání plzeňského publika a tečí překonal Fraňka popáté. V samotném závěru podtrhl střelecký účet zápasu po bleskovém výpadu s Vlasákem kapitán Straka. „Vítězství je pro nás důležité, ale je třeba na něj navázat v dalších utkáních,“ ví kouč Jelínek. Indiáni se nyní chystají na venkovní turné - v pátek se střetnou s vicemistrem z Vítkovic a v neděli zajíždí na led mistrovských Pardubic.

Plzeň – Litvínov 6:1

Muž zápasu: Vlasák.

Třetiny: 1:0, 3:0, 2:1. Branky a nahrávky: 17. Lammers (Langfeld, Dresler), 30. Slaney (Vlasák, Jan Kovář), 35. Vlasák (Vostřák), 40. Vlasák (Jan Kovář, Straka), 54. Johnson (Modrý, Lammers), 60. Straka (Vlasák, Vostřák) – 43. Jenáček (Jánský, V. Hübl). Rozhodčí: Fraňo, Mikula – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:6, navíc Maxa (Litvínov) 10 min. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 6036.

Plzeň:
Salfický – Slaney, Jiří Hanzlík, J. Jeřábek, Modrý, St. Pierre, Frolo, Dresler – Vostřák, Straka, Vlasák – M. Heřman, Jan Kovář, Dvořák – Langfeld, Lammers, Johnson – Stránský, Tvrdík, J. Heřman – od 44. navíc Obdržálek. Trenér: Jelínek.

Litvínov:
Franěk – Kroupa, Švarný, Gula, Jareš, Černošek, Kubát, Skuhrovec – Lukeš, V. Hübl, Kubinčák – J. Černý, Gerhát, Jenáček – Jánský, Vopat, Bojer – Majdan, Rindoš, Maxa. Trenér: Reichel.

Žádné komentáře:

Okomentovat