Prohledat tento blog

pondělí 13. září 2010

Plzeň si doma otevřela střelnici, odnesl to nováček z Ústí


Fotbalové galapředstavení sledovali v neděli diváci na stadionu ve Štruncových sadech. Na včerejší utkání 8. kola si jich i díky kampani "Naplníme stadion" našlo cestu 7425. Viktoria před skvělou diváckou kulisou rozstřílela nováčka Gambrinus ligy z Ústí a nadále suverénně kraluje nejvyšší české soutěži. Domácí deptali ligového outsidera rychlou kombinační hrou s vynikající koncovkou. Lídr soutěže se radoval už ve čtvrté minutě. Po Bakošově přihrávce se z jasné pozice nemýlil Daniel Kolář. Poté poprvé a naposledy zahrozili hosté ranou Tomáše Janů, která jen těsně minula levou tyč domácí svatyně. Pak už na trávníku existovalo jen jedno mužstvo, které také střílelo branky. Po minele obránce Zachariáše se tváří v tvář gólmanu Novákovi prosadil Marek Bakoš. S chutí hrající slovenský fotbalista měl prsty i u třetí branky svého týmu, když vysunul Milana Petrželu a ten dělovkou zvýšil na 3:0. V závěru úvodního dějství fauloval hostující Valenta ve vápně Koláře a nařízený pokutový kop bezpečně proměnil kapitán Horváth. A domácí pokračovali v útočných manévrech i po změně stran. Čtyři minuty po přestávce zaskočil Nováka střelou z téměř nulového úhlu David Limberský. V 58. minutě usměrnil Petrželův centr hlavou za záda Nováka Kolář a kanonádu lídra soutěže završil po Horváthově přímém kopu hlavou Navrátil. Plzeň výhrou ustanovila rekordní klubový výsledek v historii samostatné české ligy. Vyprodaný stadion poté vyprovodil své borce potleskem stoje. „Plzeň je soupeřem nad naše síly, jeho cíle jsou úplně jinde než naše. Dostali jsme brzy gól, už ve čtvrté minutě, a soupeř i fanoušci se tak bohužel pro nás dostali do obrátek. Potom přišly další góly a my byli absolutně bez šance na dobrý výsledek. Jenom mě mrzí, že jsme neproměnili za stavu 0:1 šanci po střele Tomáše Janů, možná by se první poločas vyvíjel jinak. Plzeň ale vyhrála naprosto zaslouženě, dokonale nás přejela,“ uznal sílu soupeře trenér Ústí nad Labem Svatopluk Habanec. Domácí kouč Vrba byl nad míru spokojen. „Jsem moc rád, že jsem zažil jako trenér v Plzni zaplněný stadion a opravdovou fotbalovou atmosféru. Věřím že se fanoušci namlsali a přijdou v takovém počtu i příště. Diváci výrazně přispěli k našemu vysokému vítězství.“ Lodivod Západočechů pochválil i své svěřence. „Těší mě, že jsme domácímu publiku předvedli náš útočný fotbal. Těší mě také, že jsme navázali na náš úterní výkon v poháru proti Mostu a fanoušci dnes viděli sedm gólů.“

Viktoria Plzeň - Ústí nad Labem 7:0 (4:0)
B: 4. a 58. Kolář, 26. Bakoš, 34. Petržela, 43. Horváth z pen., 49. Limberský, 67. Navrátil. Rozhodčí: Bílek - Mencl, Ubias. ŽK: Valenta (Ústí). Diváci: 7425 (vyprodáno).

Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Navrátil, Bystroň (46. Ševinský), Limberský (55. Jiráček) - Petržela, Kolář, Rada, Horváth, Rezek - Bakoš (69. Ďuriš). Trenér: Vrba.

Ústí n. Labem:
Novák - Polák, Džuban, M. Valenta, Janů - Franc (76. Hyčka), Doležal (60. Kraut), Zachariáš, Martykán, Volek (46. Benčík) - Jindráček. Trenér: Habanec.

Žádné komentáře:

Okomentovat