Prohledat tento blog

úterý 7. září 2010

Viktoria vykročila do Ondrášovka Cupu rázně


Výbornou formu posledních týdnů potvrdili plzeňští fotbalisté ve svém úvodním představení v rámci Ondrášovka Cupu. Lídr Gambrinus ligy smetl druholigový Most na jeho trávníku hladce 4:1 a ve třetím kole se utká se současným druholigovým lídrem, celkem Vlašimi. Severočeši přehráli v prvním kole Karlovy Vary 3:1, zatímco Viktoriáni byli jakožto prvoligový celek do druhého kola nasazeni. Západočeši si cestu do dalšího kola vydláždili už v první půli, kdy překonali mosteckého gólmana Palečka hned čtyřikrát. Soupeře načal už po deseti minutách hry po výborném pasu Horvátha Marek Bakoš. Poté 1150 diváků vidělo dva souboje brankáře Palečka s nejlepším střelcem Gambrinus ligy Janem Rezkem. V prvním případě zastavilo plzeňského snajpra břevno, ve druhém obětavý zákrok Palečka. Jenže vzápětí se hosté radovali. Po zmatcích v defenzivě severočechů propálil mosteckého brankáře Tomáš Rada. To však zdaleka nebylo vše. Petrželova střela se mezi tři tyče nevešla, ale za několik vteřin se po Rajtoralově přistrčení parádně trefil Bakoš. Opaření domácí fotbalisté se na žádný kontr nezmohli, naopak Paleček musel lovit míč ze sítě počtvrté. Ostrostřelec Rezek ještě orazítkoval podruhé v zápase na brankovou konstrukci, zanedlouho však rozvlnil síť domácích slovenský forvard Bakoš, který tak zkompletoval svůj hattrick. „V prvním půli jsme splnili roli favorita. Byli jsme nebezpeční, hráli přímočaře, rychle a kromě čtyř gólů si vytvořili i další tři šance,“ pochválil své svěřence trenér Vrba. Ve druhém dějství plzeňští vědomi si pohodlného náskoku polevili a hra se vyrovnala. V 85. minutě zhatil Pavlíkovu naději na čisté konto přesnou ranou Danoski. Viktoria si výsledek bez problémů pohlídala a vykročila tak pravou nohou za obhajobou titulu.

FK Baník Most – FC Viktoria Plzeň 1:4 (0:4).
B: 84. Danoski – 13., 28. a 37. Bakoš, 22. Rada. Rozhodčí: Kocourek - Kovařík, Koval. ŽK: Bednář, Bohata (oba Most)

Most:
Paleček - Jedinák (78. Christof), Lafrance, Hofmann, Onyango, Danoski, Červenka (39. M. Knakal), Bednář, Jendruščák, Franěk (57. Rusetski), Bohata.

Plzeň:
Pavlík - Rajtoral, Bystroň (59. Brezinský), Navrátil, Jiráček - Rada - Petržela (59. Hruška), Horváth, Kolář (82. Sladký), Rezek - Bakoš.

Žádné komentáře:

Okomentovat