Prohledat tento blog

neděle 5. září 2010

Odveta za loňské finále hokejbalistům nevyšla


Hned první kolo jubilejního dvacátého ročníku hokejbalové extraligy nabídlo reprízu loňského finále. V hale na Košutce změřila síly Plzeň s Alpiqem Kladno. Západočeši v letní přípravě podlehli pouze švýcarskému mužstvu Oberwil Rebells, v ostatních pěti případech dokázali zvítězit. Kladno rozhodně nepatří mezi oblíbené soupeře plzeňských hokejbalistů, vždyť v posledních dvou sezonách se utkaly tyto dva týmy hned dvanáctkrát, přičemž jen čtyřikrát uspěli západočeši. Oba celky se musely po úspěšné sezoně vypořádat s odchodem klíčových hráčů. „Do Plzně pojedeme i s posilami Wróbelem z Karviné a Štěpaníkem z Kova. Chybět budou naopak Kopecký se Sýkorou, kteří zřejmě skončili. Trčka, jenž na podzim kvůli pracovnímu vytížení mnoho hrát nebude. Tyburec přestoupil do Vlašimi," uvedl trenér úřadujícího mistra Drahomír Kadlec. Velké změny nastaly i v plzeňském kádru. Mezeru po Petru Šulanovi by měl zacelit mladík Petr Mikl, do Mostu odešel kmenový hráč Rakovníku Jan Pospíšil. Angažmá v západočeském klubu skončili i Štulc, Komanec a Roušal. Na soupisku "A" týmu se naopak probili mladíci Michal Průcha, Lukáš Hofmeister a Petr Gřonka a z rezervního týmu Ondřej Krpal.
Úvod střetnutí se hrál ve vlažném tempu, ale kladenským přesto vyšla na výbornou první část hry. V čase 9:20 si po individuální akci připsal první trefu v extralize Martin Stahl. Domácí poté zvýšili obrátky, ale inkasovali podruhé. Mladík Mikl neudržel ránu Štěpaníka a David Rejthar měl snadnou pozici. Svěřenci trenéra Kurfürsta se vrátili do zápasu na začátku druhého dějství. V přesilovkovém závaru se nejlépe zorientoval Michal Edl. Poté se vyznamenal Petr Mikl při šancích Honického a Příhody. Ale na situaci ze 34. minuty už byl krátký. Po asistencích Honického a Wróbela propálil domácího brankáře od modré Martin Nedvěd. V závěru zápasu vzplály emoce. Nejprve vykřesal pro domácí jiskřičku naděje dorážkou Kadaněho střely pohotový Adam Vágner. Vzápětí Plzeň zamkla hosty v obranném pásmu, ale kýžené vyrovnání nepřišlo. V úplném závěru neudržel nervy na uzdě domácí Marián Juráček a po jeho ataku na Daniela Hnízdila mu rozhodčí udělili trest ve hře. „Co k tomu říct, hráči co hráli loni včetně gólmanů, tak jich bylo sedmnáct a když z jich chybí jedenáct, tak to je těžké. Tenhle týden odešel Honza Pospíšil, měli jsme něco nacvičeného a to jsme museli předělat. Kladno oproti nám má kompletní tým, chybí jim tam hráči, ti ale hráli loni také jen část sezóny. Michal Průcha i Lukáš Hofmeister odvedli výborný výkon, ale nahradit hráče, kteří hrají extraligu už víc sezón prostě ještě nemůžou," prohlásil po utkání trenér poražených.

1. kolo

Plzeň - Kladno 2:3 (0:2, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 17:04 Edl (Arnet), 43:58 Vágner (Kadaně) - 9:20 Stahl(Tvarůžek), 13:41 Rejthar (Štěpáník), 33:44 Nedvěd (Honický, Wróbel) Rozhodčí: Vokurka, Kadlec. Vyloučení: 7:5, navíc Juráček (PLZ) trest ve hře. Využití: 2:1. Diváci: 160. Střely na branku: 35:36.
Plzeň: Mikl - Kadaně, Edl, Hofmeister, Slanec, Juráček, Kavalír - Kejř O., Arnet, Průcha - J. Kejř, Chowaniec, Regner - Krásný, Vágner, Krpal.
Kladno: Jirotka - Soukup, Kudela, Honický, Nedvěd, Dědič - Rejthar, Topolánek, Štěpáník - Příhoda, Hnízdil, Wróbel - Polívka, Tvarůžek, Stahl.

Žádné komentáře:

Okomentovat