Prohledat tento blog

čtvrtek 2. září 2010

Plzeň zaslouženě zdolala Třinec a zahraje si finále Tipsport Cupu


Hokejová Plzeň si po loňském zisku Prezidentovy trofeje může připsat na konto další úspěch. Ve včerejším semifinálovém duelu Tipsport Cupu zdolali západočeši Třinec 3:1 a můžou se těšit na finálovou bitvu se Znojemskými orly. Souboj před necelými dvěma tisíci diváky začala Plzeň aktivně, hned v úvodní minutě prověřil Hamerlíka obránce Modrý. Zanedlouho si třinecký gólman poradil s Heřmanovou tečí i projektilem Dreslera. Následnou hluchou pasáž zápasu ukončil Dvořák se Stránským, kteří vybojovali pro domácí další početní převahu. V závěru úvodního dějství zazvonila za Hamerlíkem tyč po střele Hanzlíka. Po bezbrankové úvodní třetině si domácí fanoušci zakřičeli gól ve 27. minutě. Po vyhraném vhazování přistčil Dvořák kotouč Martinu Heřmanovi a ten vymetl pavučiny v horním rohu třinecké svatyně. Vzápětí mohl kontrovat Varaďa, ale Přikryl se stačil přemístit. Poté upláchl třineckým bekům kanadský štírek Lammers, Peter Hamerlík ale předvedl bravurní zákrok lapačkou. Oba hráči si za chvíli souboj zopakovali při trestném střílení, ale třinecký gólman držel hosty nad vodou. A jeho spoluhráči se mu odvděčili skvěle sehranou přesilovkou ve 33. minutě. Nejprve se jim nepodařilo protlačil skákající touš za brankovou čáru, jenže o pár sekund později zametl odražený puk do plzeňské klece Bryan McGregor. Indiáni se snažili o rychlou odpověď, ale Martin Heřman ani osamocený veterán Vostřák si na třineckého brankáře nepřišli. Skóre se měnilo až v další přesilovce západočechů. Nestárnoucí Straka našel pasem napříč brankovištěm Tomáše Vlasáka, který nadvakrát posunul Plzeň znovu do vedení. V úvodu závěrečné periody se opět vyznamenal Slovák Hamerlík proti blafáku Dvořáka. Blíž k finále posunul indiány ve 45. minutě krásnou individuální akcí agilní John Lammers. Závěr střetnutí ještě okořenila bitka v obraném pásmu Plzně, po které kvarteto Hudec, Polanský, Dvořák a Frolo muselo předčasně pod sprchy. Na zaslouženém vítězství indiánů, kteří soupeře přestříleli 40:20, se už ale nic nezměnilo. „O finále stály oba týmy, ale proti téměř kompletnímu Třinci jsme byli jasně lepší a ta výhra je zasloužená ,“ nechal se boji slyšet asistent plzeňského trenéra Milan Razým.

HC Plzeň 1929 – Oceláři Třinec 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 27. M. Heřman (Dvořák), 39. Vlasák (Straka), 45. Lammers – 34. McGregor (Polanský, Hampl). Rozhodčí: Fraňo, Šindler – Charvát, Bejček. Vyloučení: 3:6, navíc Dvořák, Frolo – Polanský, S. Hudec všichni 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 1948.

PLZEŇ:
Přikryl – Jiří Hanzlík, Modrý, Slaney, St. Pierre, Dresler, Frolo – Vostřák, Straka, Vlasák – Lammers, Jan Kovář, Johnson – Stránský, M. Heřman, Dvořák – Obdržálek, Kracík, J. Heřman – od 44. minuty navíc Lev.

TŘINEC: Hamerlík – Hrabal, S. Hudec, Lojek, Seman, Cartelli, Zíb, Vágner, od 24. navíc Kania – Kohn, Sakrajda, M. Růžička – Varaďa, Bonk, Adamský – McGregor, Polanský, Hampl – Czuy, V. Polák, Mičulka

Žádné komentáře:

Okomentovat