Prohledat tento blog

sobota 18. září 2010

Plzeňský expres nevykolejil ani v Jablonci


Další těžký test zvládli na výbornou fotbalisté Viktorie Plzeň. V devátém kole Gambrinus ligy lídr soutěže vyloupil jabloneckou Chance arenu a stále tak nepoznal hořkost porážky. Domácí kouč Komňacký se snažil eliminovat nejlepší ofenzivu v lize defenzivním rozestavením, leč marně. „Překvapilo mě to, čekal jsem, že Severočeši zejména po utkání na Spartě nastoupí doma se dvěma útočníky,“ uvedl kouč Plzně Pavel Vrba. Plzeň přehrávala Severočechy od úvodní minuty a po osmnácti minutách se dočkala zasloužené odměny. Balon putoval od Ševinského na nohu Marka Bakoše, který našel nabíhajícího Daniela Koláře a jeho rána téměř protrhla síť Špitovy branky. Muž zápasu Kolář se tak posunul do čela tabulky střelců nejvyšší české soutěže. Ofenzivní stroj Viktorie byl znovu k nezastavení, ale střely Rezka ani Koláře se mezi tři tyče nevešly. Trefil se až ve druhé půli Marek Bakoš, který propálil vybíhajícího Špita. Severočeši si prakticky za celý zápas nevytvořili jedinou gólovou příležitost, ale v 83. minutě po minele brankáře Pavlíka dal domácím naději David Lafata. Roman Pavlík inkasoval v plzeňském dresu na ligové scéně poprvé, po 353 minutách! Viktoriáni ale závěrečný nápor soupeře ubránili a odváží si z Jablonce cenné vítězství. „Do pětaosmdesáté minuty jsme hráli velice dobře, měli jsme dobrou přechodovou fázi a vytvářeli si i šance, dali jsme dva góly. Závěr zápasu jsme si zkomplikovali sami, dostali jsme šíleně laciný gól. Po fotbalové stránce jsme ale určitě nezklamali o odehráli opět dobré utkání,“ zhodnotil duel Pavel Vrba. „Plzeň byla lepší. Má dnes mužstvo, které se vymyká českým poměrům. Přehrávala nás pohybem, přesností kombinace. Na Plzeň v současném rozpoložení nemáme,“ uznal sílu lídra soutěže trenér Komňacký.

FK Baumit Jablonec - FC Viktoria Plzeň 1:2
(0:1) Branky: 83. Lafata - 18. Kolář, 65. Bakoš. Rozhodčí: Drábek - Jiřík, Kovařík. ŽK: Jablonský, Jarolím, P. Pavlík, Pekhart, Vošahlík, Kovařík - Petržela, Rada. Diváci: 3512.

Jablonec: Špit – Jablonský, Drsek, Zábojník, Krajčík (82. Eliáš) – Haurdić (58. Kovařík), Loučka, Pavlík, Jarolím (69. Pekhart) – Vošahlík, Lafata. Trenér: Komňacký.

Plzeň:
Pavlík – Limberský, Navrátil, Ševinský, Rada – Petržela (90. Brezinský), Horváth, Kolář, Rajtoral – Rezek (80. Jiráček), Bakoš (85. Střihavka). Trenér: Vrba.

Žádné komentáře:

Okomentovat