Prohledat tento blog

neděle 26. září 2010

Liberecké šelmy pokořily Plzeň


V rámci čtvrtého kola hokejové Tipsport extraligy přivítali plzeňští Indiáni nejméně oblíbeného soupeře - celek Liberce. Indiánům se odveta za loňské vyřazení ve čtvrtfinále vůbec nezdařila a po porážce 1:6 tak pokračuje plzeňský komplex z libereckého mužstva. Netradičně pozdě začínající bitvu rozhodly smrtící přesilové hry Severočechů a fatální chyby plzeňské defenzivy. Ve 13. minutě otevřel skóre duelu po perfektní Vakově příhře ostrostřelec Hořava. O chvíli později mohlo být pro domácí ještě hůř, ale podle sudích dosáhl Ondřej branky vysokou holí. Přesto se před odchodem do šaten měnilo skóre. V poslední minutě prvního dějství si sjel na Nedvědovu nabídku Hořava a ani tentokrát se nemýlil. Po čtyřiceti sekundách druhé třetiny si nikým neatakovaný Čakajík vybruslil do dobré střelecké pozice a pohodlně zvýšil na 3:0 pro hosty. Šokovaní domácí se do šancí dostávali jen zřídka, a když už si nějakou vypracovali, selhali v koncovce. Definitivně do kolen srazil Indiány v polovině střetnutí Tomáš Klimenta. „Liberec hrál výborně a my byli u všeho strašně pozdě. Nedokázali jsme vůbec ubránit přesilovky soupeře, což nás ale provází od začátku extraligy,“ lamentoval plzeňský obránce Jiří Hanzlík. Bojovní domácí hokejisté jen korigovali ve 40. minutě Vlasákem. V závěrečné části si domácí hráči vypili kalich hořkosti až do dna, pečeť na vítězství Bílých Tygrů přidali Dušek a Klimenta. „Liberec byl jasně lepší, my jsme nestačili v ničem, v oslabení, ve hře pět na pět. Dostáváme příliš gólů, víme o tom a chceme to zlepšit. V neděli nás čeká další těžký zápas, tak máme o čem přemýšlet,“ prohlásil kapitán Martin Straka.

Plzeň – Liberec 1:6 (0:2, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 40. Vlasák (Straka, Slaney) – 13. Hořava (Vak, Čakajík), 20. Hořava (Nedvěd), 21. Čakajík (Hunkes, Nedvěd), 31. Klimenta (Rýgl), 55. Dušek (Podkonický, Nedvěd), 56. Klimenta (Víšek, Plodek). Rozhodčí: Björk (Švéd.), Jeřábek – Bádal, Pouzar. Vyloučení: 11:11, navíc Dvořák – Podkonický oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:5. Diváci: 4415.

Plzeň: Salfický – Jeřábek, Modrý, Slaney, Jiří Hanzlík, St. Pierre, Frolo, Dresler – Lammers, Straka, Vlasák – Langfeld, Jan Kovář, Johnson – Stránský, M. Heřman, Dvořák – Vostřák, Tvrdík, J. Heřman – od 23. navíc Obdržálek. Trenér: Jelínek. .

Liberec:
Pinc – Hunkes, Výtisk, Trončinský, Derner, Moravec, Čakajík, Rýgl, Holub – Podkonický, Nedvěd, Dušek – Hořava, Vak, Kudrna – Klimenta, Plodek, Víšek – Bárta, Ondřej, Špaček. Trenér: Kalous.

Žádné komentáře:

Okomentovat