Prohledat tento blog

středa 11. srpna 2010

Viktoria přejela nováčka a nadále vládne první lize


Fotbalisté Plzně potvrdili v dohrávce čtvrtého kola Gambrinus ligy skvělou formu a zvítězili na půdě Hradce Králové 3:0. Trenér Vrba provedl dvě rošády v sestavě. Místo Lukáše Krbečka zaujal Martin Ticháček a zraněného stoupera Bystroně nahradil v základní sestavě zkušený Ševinský. Začátek střetnutí před beznadějně vyprodaným stadionem byl velice opatrný. Na první šanci si museli fanoušci počkat až do devatenácté minuty, kdy domácí Pilař orazítkoval tyč. Následný výpad Rezka zastavil na brankové čáře obránce Kasálek a střelu Limberského vyrazil gólman Lindr. Hosté si mohli oddechnout ve 33. minutě při ráně Pilaře z přímého kopu, která jen těsně minula tyč Ticháčkovy svatyně. Osm minut před odchodem do šaten udeřili hosté. Po Horváthově centru se v závaru nejlépe zorientoval Tomáš Rada. Po změně stran se radovala opět Viktoria. Petrželu ve vápně fauloval Kasálek a nařízený pokutový kop bezpečně proměnil Jan Rezek. Východočeši nesložili zbraně a vytvořili si řadu šancí, naráželi však na vynikajícího Ticháčka. Pečeť na výhru Plzně přidal v 82. minutě kanonýr Rezek svým čtvrtým zásahem v sezóně. Oba trenéři se shodli, že rozhodla gólová potence.
„Upozorňoval jsem hráče, že nás čeká mužstvo, které, co se týče mezihry a technické stránky, svoji úlohu zvládá. Věděli jsme, že jsme rychlejší v útočné fázi, což se i projevilo. Přecházeli jsme do brejkových situací, které zápas rozhodly. Hradec hrál velice slušně, ale své šance neproměnil,“ řekl k utkání kouč Plzně Pavel Vrba.
I podle trenéra domácích Václava Kotala rozhodla duel rozdílná koncovka. „Věděli jsme, že nás čeká mužstvo, které zdobí rychlý přechod do útoku. Připravovali jsme se na to, přesto jsme Plzni dali moc prostoru. Nevím, jestli to bylo strachem… Soupeř svoje šance dokázal na rozdíl od nás využít,“ uznal Kotal.

Žádné komentáře:

Okomentovat