Prohledat tento blog

neděle 29. srpna 2010

Viktoria dobyla jihočeskou tvrz


Sedm zápasů, šest výher a jedna remíza. To je letošní bilance fotbalistů Viktorie Plzeň, lídra Gambrinus ligy. Neporazitelnost udržela Plzeň i v sedmém pokračování nejvyšší české soutěže a v souboji dosud neporažených celků nasázela Budějovicím tři branky. Navíc novic Pavlík vychytal druhou nulu v řadě a Plzeň neinkasovala gól už 367 minut! Naposledy pokořil obranu Západočechů ve třetím kole Nešpor z Bohemians 1905. Ale defenziva není jediným klíčem k úspěchu. Viktoria se pyšní nejlepším útokem v lize, nasázela už sedmnáct branek, což je nejvíce v celé soutěži. Utkání na jihu Čech začalo mírnou převahou domácích, která vyústila ve střelu Mejzlíka mimo branku. Ve 31. minutě pálil hostující Petržela vysoko nad břevno. Zanedlouho fauloval brankář Kučera mimo pokutové území a rozhodčí vytáhl žlutou kartu. Následná standardní situace se však Horváthovi nepovedla. Budějovice se o síle plzeňské ofenzivy přesvědčili v 50. minutě. Rajtoral poslal přízemní centr do šestnáctky a Daniel Kolář pohotově zavěsil. O sedm minut nato rozehrávali Jihočeši rohový kop, po kterém se hosté dostali do bleskového protiútoku. Kapitán Horváth přistrčil balon Kolářovi, ten poslal míč rozběhnutému Rezkovi a plzeňský sniper neomylně skóroval. V 72. minutě přišla druhá gólová chvíle Daniela Koláře. Po Petrželově centru z pravé strany uzavřel střelecký účet zápasu. Pavel Horváth pak uklidňoval sektor plzeňských fanoušků, kteří naházeli na trávník dělobuchy a duel se musel přesušit. V závěru se v plzeňském vápně bez cizího zavinění skácel k zemi Ondrášek a po druhé žluté kartě musel předčasně pod sprchy. Viktoria vysoké vítězství v pohodě uhájila a svůj náskok čele tabulky navýšila na čtyři body.

Dynamo České Budějovice - Viktoria Plzeň 0:3 (0:0).
Branky: 50. a 72. Kolář, 57. Rezek.
Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Lakomý. ŽK: Černák, Kučera, Lengyel, Ondrášek - Pavlík, Bystroň. ČK: 78. Ondrášek (Budějovice). Diváci: 4082.

České Budějovice: Kučera - Laštovka, Horejš, Lencevič, Žižka - Mezlík (66. Sedláček), Černák (66. Pecka), Otepka, Lengyel, Hudson (90. Rakovan) - Ondrášek. Trenér: Šilhavý.

Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Navrátil, Bystroň, Limberský - Petržela (89. Střihavka), Kolář (83. Bakoš), Rada, Horváth, Jiráček (80. Ďuriš) - Rezek. Trenér: Vrba.

Žádné komentáře:

Okomentovat