Prohledat tento blog

úterý 17. srpna 2010

Plzeň smetla Slovácko a stále vede ligu


Fotbalisté Viktorie Plzeň se vezou na vítězné vlně. Západočeši ještě letos nepoznali hořkost porážky a v pátém pokračování Gambrinus ligy rozstříleli 1. FC Slovácko 3:0. Viktoria znovu předváděla rychlý a kombinační fotbal, který se musí divákům líbit. Domácí favorit se dostal do vedení už v desáté minutě. Vyhlášený exekutor přímých kopů Pavel Horváth obstřelil zeď a brankář Filipko neměl šanci. Pak se osmělili i Moravané, ale v největší šanci vychytal Volešáka Ticháček. Plzeň opět převzala iniciativu a vytvořila si pět brankových příležitostí, ale střely Petržely a Rady se nevešly mezi tři tyče a pokusy Jiráčka, Rady a Horvátha zlikvidoval vynikající Filipko. Z kraje druhého dějství se dobré pozice dostal Vít Valenta, naštěstí pro domácí pálil vedle. V 58. minutě přišla chvíle nejlepšího střelce ligy Jana Rezka. Po pasu Koláře se plzeňský ostrostřelec nadvakrát prosadil a poslal Viktorii do dvougólového trháku. Autor druhé branky se znovu předvedl o čtyři minuty později. Po parádním sólu přes půl hřiště nabídl gól Danielu Kolářovi. Na utkání si našlo cestu více než pět tisíc fanoušků, a ti rozhodně nelitovali. V závěru střetnutí se neprosadil Rezek a při střelách novice Žůrka a kapitána Horvátha se zaskvěl brankář Filipko. Hosté mohou děkovat svému brankáři, že odjíždějí z Plzně jen s třígólovým přídělem. „Chtěli jsme hrát otevřený fotbal, ale asi to byla od mne naivní taktika. Narazili jsme na silného soupeře, který nás jednoznačně přehrál. Skvělé výkony podali především Rezek s Kolářem,“ prohlásil trenér hostů Soukup. „Těch dvacet minut bylo možná nejlepší pasáží, kterou jsme v letošní sezoně předvedli. Začátek druhé půle byl ale z naší strany lajdácký, uklidnili jsme se až při druhé brance. Hra do otevřené obrany nám už potom vyhovovala,“ zhodnotil duel kouč Vrba. Plzeňský lodivod musí po utkání počítat ztráty. V prvním poločase opustil trávník s roztrženým čelem Jakub Navrátil, který je už v pořádku. Hůře dopadla brankářská jednička Martin Ticháček, který se musel podrobit operaci. Osmadvacetiletý gólman se bude na fotbal osm až devět týdnů jen dívat.


FC Viktoria Plzeň – 1. FC Slovácko 3:0 (1:0)

Branky: 10. Horváth, 58. Rezek, 62. Kolář

ŽK: Hlůpik, Kordula, Košút

Plzeň:
Ticháček (67. Krbeček) – Limberský, Navrátil (37. Ševinský), Bystroň, Rajtoral – Petržela (82. Žůrek), Rada, Horváth, Kolář, Jiráček - Rezek.
Slovácko:
Filipko - Košút, Kuncl, Kubáň, Kordula (80. Urbánek) - Mezlík, Fujerik, V. Valenta, Volešák – Szmek (77. Nestorovski), Hlůpik (46. Valenta)

Rozhodčí: Kovařík - Ubias, Teuber

Diváci: 5 421

Žádné komentáře:

Okomentovat