Prohledat tento blog

středa 11. srpna 2010

Indiáni vstoupili do Tipsport Cupu výhrou


Plzeňští hokejisté mají za sebou úspěšný vstup do tradičního Tipsport Cupu. Západočeši předvedli před slušně zaplněnou východní tribunou ČEZ arény výborný výkon a zvítězili přesvědčïvě 4:1. Utkání navíc splnilo i charitativní účel. 30 Kč z každé vstupenky půjde na pomoc oblasti zasaženou povodněmi.
V plzeňské kleci se od začátku objevil Dominik Halmoši, protože Salfický s Přikrylem mají drobné svalové potíže. V sestavě indiánů již nechyběl vůdce Martin Straka a Jaroslavové Kracík s Modrým. Plzeň začala velmi aktivně, lépě bruslila a z toho pramenily šance. Plzeňskou převahu brankově vyjádřil v šesté minutě střelou z ostrého úhlu Martin Heřman, po které mohl Hanuljak zpytovat svědomí. Hosté mohli vzápětí kontrovat, když na trestnou lavici usedli Jeřábek s Kracíkem. Grofa však zastavila Halmošiho lapačka a o chvíli později tyč. Zákrok zápasu vytáhl domácí gólman ještě v téže početní převaze severočechů, když panteřím skokem sebral jasný gól Skořepovi. Lekci z efektivity dali domácí severočechům ve 12. minutě. Při klasické přesilovce nabil Kovář na modrou čáru Jaroslavu Modrému, který prostřelil nejistého Hanuljaka. Na ledě se přiostřilo a po Dvořákově oplácení hráli modrobílí opět ve čtyřech. Skóre se po třetí měnilo v 18. minutě. Kapitán Straka našel na levé straně mladíka Petrušku a ten svou první trefou mezi dospělými zvýšil na tříbrankový rozdíl. Ve druhé části nahradil Hanuljaka Alexander Hylák. Severočeši využili nekoncentrovanosti domácích v úvodu třetiny a už po devatenácti sekundách vykřesal pro hosty jiskřičku naděje Duda. Tu však uhasil o dvě minuty později přesnou střelou Michal Tvrdík. Indiáni měli zápas pod kontrolou, pátou trefu měl na hokejce zadák Dresler, Hylák se však stačil přesunout. Zanedlouho zneškodnil hostující brankář únik Stránského. Druhé dějství uzavřel výpad Semana, který si neodpustil seknutí do brankáře, které rázně ztrestal Hvila. V poslení třetině se nic výrazného neudálo, Halmoši se blýskl při šancích Selingra a Radulaye. Diváky kýženou pátou branku měl na hokejce Straka, skóre se ale již nezměnilo. „S naším výkonem musím být spokojený, zejména mladí hráči podali kvalitní výkon. Vostřáka s Vlasákem vyřadily ze hry mírné zdravotní problémy, ale není to nic vážného,“ vysvětlil absenci zkušených hráčů plzeňský trenér Marian Jelínek. Západočechy po včerejším utkání opouští trio mladíků, kteří zamíří na hostování do první ligy: Lev (Hradec Králové), Pitule (Jihlava) a Halmoši (Tábor).

HC Plzeň 1929 - KLH Chomutov 4:1 (3:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. M. Heřman (Dvořák), 12. Modrý (Kovář, Straka), 18. Petruška (Straka, Benák), 23. Tvrdík (Kracík). - 21. Duda (Sikora), Vyloučení: 4:9. Využití: 1:0. Diváci: 1522. .

HC Plzeň 1929:
Halmoši - Jeřábek, Modrý, Benák, Dresler, St. Pierre, Frolo, Růžička - Hvila, Kracík, Tvrdík - Stránský, Kovář, Lev - Obdržálek, Straka, Petruška - Pitule, Heřman M., Dvořák - Heřman J.
KLH Chomutov: Hylák - Pavlas, Havíř, Bombic, Pulpán, Walter, Benda, Grof, Mudroch - Duda, Sikora, Seman - Jíra, Kraft, Procházka - Davídek, Skořepa, Selingr - Radulay, Freiberg, Ton

Žádné komentáře:

Okomentovat