Prohledat tento blog

neděle 22. srpna 2010

Viktoria po pěti letech dobyla Letnou


Pozici lídra Gambrinus ligy potvrdili včera fotbalisté Viktorie Plzeň. V šestém pokračování elitní české soutěže udolali Spartu 1:0 a po pěti letech vezou z Letné plný bodový zisk. Viktoria se stále hřeje na špici Gambrinus ligy se šestnácti body, na Pražany má náskok už sedm bodů. V brance hostů se objevila nová akvizice Roman Pavlík, další nedávné posily Plzně Žůrek s Ďurišem zahřívali jen lavici náhradníků. Sparta, která mohla již počítat s Matějovským, Sionkem a Wilfriedem, chtěla odčinit úterní blamáž s Žilinou. Utkání před téměř osmi tisíci diváky začala obě mužstva opatrně. První střelecký pokus vyslal v šesté minutě kapitán Horváth a Blažka pořádně protáhl. Poté dva plzeňské výpady zastavil chybně odmávaný ofsajd. V 18. minutě po centru Matějovského nechybělo mnoho hlavičce Sionka. Další střelecký pokus vyprodukoval stoper Bystroň, jeho střela ale mířila vysoko nad branku. V závěru prvního dějství minul po rohovém kopu Pavlíkovu svatyni hlavou Sionko. Do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu. Úvod druhé části příliš fotbalové krásy nepobral. V 59. minutě minula tečovaná rána Kroba plzeňskou branku. Rozhodující moment střetnutí nastal po hodině hry. Kolmici od Horvátha zpracoval ve vápně nehlídaný Jiráček a přesnou přízemní ranou nedal Blažkovi šanci. Domácí toužili po vyrovnání, jenže se utápěli ve vlastní bezradnosti. Osm minut před koncem zastavil hlavičku aktivního Sionka na brankové čáře Rajtoral. Chvíli nato pálil Vachoušek, ale jeho pokus se nevešel mezi tři tyče a šanci kanonýra Wilfrieda zneškodnil výtečným zákrokem Pavlík. Plzeň si odváží ze hřiště Sparty tři body po dlouhých pěti letech.

„Bylo to spíše vybojované, než uhrané a měli jsem také trošku více štěstí než soupeř. V samotném závěru utkání si Sparta vytvořila tlak a já jsem rád, že jsme to cenné vítězství udrželi,“ cení si vítězství lodivod Plzně Pavel Vrba.

AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 0:1

Poločas: 0:0. Branka: 60. Jiráček. Rozhodčí: Hrubeš – Kovařík, Moudrý. ŽK: Adiaba – Pavlík, Petržela, Bystroň. Diváci: 7943.

Sparta: Blažek - Adiaba, Brabec, Řepka, Krob - Sionko, Matějovský, Hoheneder (71. Hejda), Kucka (54. Vachoušek), Jeslínek (71. Kweuke) – Wilfried.

Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Navrátil, Bystroň, Limberský – Petržela (86. Ševinský), Kolář, Rada, Horváth (78. Bakoš), Jiráček (66. Střihavka) – Rezek.

Žádné komentáře:

Okomentovat