Prohledat tento blog

neděle 8. srpna 2010

Plzeňští hokejisté zahájili přípravu dvojzápasem s Budějovicemi


Plzeňští hokejisté mají za sebou první dvě přípravná klání před novou sezonou. Indiáni dvakrát změřili síly s českobudějovickým Mounfieldem. V prvním klání v ČEZ aréně se radovali indiáni z výhry 3:1, na jihu Čech oplatil Mountfield Plzni porážku a zvítězil 3:2.

Úvod střetnutí na západě Čech příliš hokejové krásy nepobral. Ve třetí minutě vypíchl domácí brankář Přikryl puk před dotírajícím budějovickým útočníkem. Na opačné straně poprvé vystrašil Turka obránce Frolo. Skóre se poprvé měnilo ve 14. minutě. Dravý Jan Stránský se blýskl nádhernou individuální akcí. Za Jihočechy kontroval Šimánek, ale kotouč do sítě neprotlačil. Mountfield dostala zpět do hry přesilová hra. Michal Mikeska našel perfektním pasem zapomenutého Jiřího Šimánka a ten svou šanci nekompromisně proměnil. Další důležité situace se ale odehrály před brankou Budějovic. Nejdříve se ve 28. minutě po přihrávkách Heřmana a Kováře trefil Tvrdík. Další ránu zasadil Mountfieldu o dvě a půl minuty nato Jan Kovář, který prostřelil svého bratra Jana v jihočeské kleci. Do závěrečné třetiny poslal trenér Jelínek do branky Halmošiho, který se nejvíce zapotil při budějovické převaze o dva muže. Indiáni si však náskok v poklidu pohlídali a zvítězili 3:1.

HC Plzeň 1929 - HC MOUNTFIELD 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
Branky: 14. Stránský, 28. Tvrdík, 30. Kovář - 23. Šimánek.
Vyloučení: 6:3. Využití: 0:1. Diváci: 1450.

HC Plzeň 1929: Přikryl (41. Halmoši) - St. Pierre, Dresler, Hanzlík, Benák, Růžička, Frolo - J. Heřman, Kovář, Tvrdík - Stránský, M. Heřman, Dvořák - Vostřák, Obdržálek, Kupec - Jonáš, Pitule, Lev.
HC MOUNTFIELD: Turek (30. Kovář) - Snopek, Šulc, Kotaška, Vydarený, Novák, Dietz, Klement - Bruian, Mikeska, Šimánek - Martynek, Mertl, R. Pšurný - M. Pšurný, Červený, Kuchejda - Švihálek, Sedlák, R. Heřman.

V odvetě na jihu Čech se už indiánům tolik nedařilo. České Budějovice se musely obejít bez Romana Turka, který po utkání v Plzni nečekaně oznámil konec kariéry. První vážnější šanci zápasu měl na svědomí domácí zadák Šulc, po jehož dělovce zazvonila tyč. Jako první kapituloval domácí gólman Kovář. Po Dvořákově pasu zpoza brány se mezi jeho betony trefil mladík Pitule. Budějovické fanoušky pak zvedla ze sedadel bitka Tůmy s Dvořákem, po které vyprovodili diváci domácího borce potleskem. O několik minut později tleskali fanoušci znovu, tentokrát však gólu v síti Plzně. V přesilovce pět na tři vyrovnal Gulaš a do šaten se tak odcházelo smírně. Druhá perioda příliš pohledný hokej nenabídla, plzeňští se přesto radovali ve 28. minutě po šťastném zásahu Martina Heřmana. Budějovice ale znovu nesložily zbraně a v závěru třetiny prostřelil Přikryla od modré čáry Ptáček. V závěrečné třetině se diváci v Budvar aréně po většinu času nudili. Ve 49. minutě nastoupil do plzeňské klece Halmoši a krátce po svém příchodu se zaskvěl při dorážce Mikesky. V 52. minutě již kapituloval při ráně kapitána Františka Ptáčka, který tak zařídil svému týmu vítězství.

České Budějovice – Plzeň 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Branky: 18. Gulaš, 39. Ptáček, 52. Ptáček – 11. Pitule, 28. M. Heřman. Rozhodčí: Pešina.Vyl.: 8:9 (navíc dom. Tůma a host. Dvořák 5 plus do konce, host. Stránský 10 min.), využ. 2:1. Diváků: 1200.

MOUNTFIELD:
Jakub Kovář – Snopek, Šulc, Ptáček, Jank, Novák, Vydarený, Tůma, Klement – Šimánek, Mikeska, Kuchejda – Gulaš, Langhammer, Květoň – Martynek, Kašpařík, Mertl – A. Ježek, Červený, R. Pšurný.
Plzeň: Přikryl (49. Halmoši) – Benák, Hanzlík, Hucl, Dresler, Růžička, Frolo – Hvila, Jan Kovář, Lev – Pitule, M. Heřman, Dvořák – Stránský, Jonáš, Tvrdík – Vostřák, Obdržálek, Kupec – J. Heřman.

Žádné komentáře:

Okomentovat