Prohledat tento blog

sobota 15. ledna 2011

Žezlo tenisového krále převzal Šnobel


Halovým mistrem České republiky v tenise se včera dopoledne stal loňský finalista Pavel Šnobel z VSK VŠB-TU Ostrava. Zkušený matador usedl na trůn tenisového krále po Lukáši Rosolovi, který letos na šampionátu nestartoval.

Zkušený 30-letý tenista přehrál ve finále plzeňskou naději Michala Schmida hladce ve dvou sadách 6:3,6:4. V bitvě dvou leváků jasně dominoval o osm let starší Šnobel, který v utkání nepřipustil drama a získal počtvrté v kariéře titul mistra České republiky.

Talentovaný Plzeňan a 453. hráč žebříčku ATP se tak nezapsal k dalším tenistům ze západočeské metropole, kteří turnaj v minulosti opanovali – Radim Žitko či Martin Štěpánek se zde v minulých letech radovali z titulu.

Oba tenisté prošli do sobotního finále vcelku hladce, největší bitvu sehráli shodně ve druhém kole. Šnobel zvládl třísetovou přetahovanou se Šátralem, hráč plzeňské Škody Schmid zvládl třísetovou bitvu s Tomanem. Na raketě vítěze skončil také jediný domácí tenista v hlavní soutěži Štengl, úspěšný kvalifikant Blažek ze Škody Plzeň prohrál v úvodním kole třísetové drama s Vojtíškem.

Nejvýše nasazený Schmid sahal po titulu i v deblu, ale společně s Žitkem nestačili ve finále na pár Vrbka, Lustig 4:6 a 5:7. Začátek utkání se přitom vyvíjel pro plzeňskou dvojici příznivě, hned v páté hře ztratil Vrbka servis. Jenže výhodu jednoho breaku Plzeňané neudrželi a první sadu prohráli. Ve druhém dějství rozhodl jeden break o vítězství ostřílené dvojice Vrbka, Lustig.

Žádné komentáře:

Okomentovat