Prohledat tento blog

sobota 29. ledna 2011

Plzeň udolala Vítkovice a vrátila se zpět do desítky


Plzeňští hokejisté znovu zamíchali kartami. V televizní předehrávce pětačtyřicátého kola přemohli na domácím ledě Vítkovice Steel a posunuli se zpět do elitní desítky. Indiáni nyní drží desátou pozici před Litvínovem díky lepšímu skóre.

V nepříliš pohledné první třetině televizního souboje se urodilo šancí jako šafránu. V solidní příležitosti se ocitl v přesilovce Straka, ale minul poloodkrytou branku. Indiánům se v prvním dějství přesilovky vůbec nedařili. V závěru třetiny zachránil hosty Vosátkův faul na unikajícího Johnsona.

Druhá dvacetiminutovka byla pro vývoj utkání klíčová. Nejprve domácí zhodnotili pátou početní převahu v zápase a Radek Duda nadvakrát překonal svého někdejšího spoluhráče ze Slavie Málka. A v ČEZ Aréně bylo ještě veseleji. V 29. minutě se dravým výpadem zpoza brány prosadil John Lammers.

Indiáni poté odmítli příležitosti na zvýšení náskoku a Ostravané duel zdramatizovali. V početní převaze snížil šikovnou tečí Jan Káňa, který se trefil již posedmnácté v ročníku. Na vyrovnání se ale hosté nezmohli, naopak inkasovali při hře bez brankáře z hole nejproduktivnějšího muže Tipsport extraligy Tomáše Vlasáka.

Žádné komentáře:

Okomentovat