Prohledat tento blog

pondělí 24. ledna 2011

Hokejisté nestačili v klíčovém souboji na Litvínov


Každá série jednou končí. Série neporazitelnosti plzeňských Indiánů trvající sedm zápasů skončila na ledě litvínovské Benziny v utkání čtyřiačtyřicátého kola. Veledůležitou bitvu dvou celků na hraně play-off rozhodla jediná trefa z hokejky Viktora Hübla. Chemici tak pod vedením nového trenéra Kýhose zabrali a ukončili sérii čtyř porážek.

V utkání s parametry play-off dominovali oba brankáři. Z Litoměřic zapůjčený Martin Volke v brance čaroval a při svém šestém startu v nejvyšší soutěži si připsal první nulu. Na druhé straně výtečný Luboš Horčička držel naděje Plzeňanů do samotného závěru, ale nakonec odešel podruhé z deseti utkání v dresu Indiánů poražen.

Oba týmy vědomi si důležitosti utkání hráli celý duel ve vysokém tempu, hra se přelévala ze strany na stranu. Jediný přesný zásah večera má na svědomí Viktor Hübl, který si v přesilovce položil hostujícího obránce a pak střelou švihem překonal Horčičku.

Plzeň měla polovina zápasu na vyrovnání, ale Volke jako kdyby svojí branku očaroval. V úvodu závěrečného dějství otevřela Plzeň hru a hosty zachránil Horčička při obrovské šanci Černého. Severočeši nevyužili i další příležitosti a mohli pykat. Po faulu Trávníčka kolenem se bránili pět minut v oslabení, ale pověstné plzeňské komando se tentokrát neprosadilo.

V samotném závěru odvolal Jelínek Horčičku z branky a při power-play dělili hosty milimetry od vyrovnání po bekhendu Dudy, Chemici ale nesmírně důležité tři body uhájili a přiblížili se na dostřel desátému místu.

Žádné komentáře:

Okomentovat