Prohledat tento blog

pondělí 17. ledna 2011

Indiáni natáhli vítěznou sérii a jsou na dostřel


Takhle blízko ještě nebyli! Hokejisté Plzně se po odečtení bodů probíjí tabulkou nahoru a po včerejším kole jsou na dostřel play-off. Indiáni skalpovali v dramatické bitvě Mountfield České Budějovice 3:2 a prodloužili vítěznou sérii na pět utkání.

Duel v ČEZ Aréně se hrál od začátku ve svižném tempu, vyložené šance si ale ani jeden ze soupeřů v prvním dějství nevypracoval. Po bezbrankovém prvním dějství se opět potvrdilo okřídlené nedáš, dostaneš. Hosté nevyužili přečíslení dva na jednoho a prakticky z protiútoku inkasovali. Dudův pas zpoza branky poslal za záda svého bratra Jan Kovář. Píseckému rodákovi se letos proti svému staršímu bratrovi neobyčejně daří – včerejší trefa byla již pátá v ročníku, celkově má jeden z objevů sezony na kontě 17 přesných zásahů.

V následujících minutách podržel Jihočechy starší z Kovářů. Na jeho mrštné lapačce ztroskotal Vlasák, vzápětí netrefil Duda poloprázdnou branku. Zanedlouho již mířil chomutovský host přesně, jenže rozhodčí obrali Plzeň o regulérní gól vinou vlastního upísknutí. A pro domácí bylo ještě hůř. Čárový rozhodčí signalizoval offside, hosté však napadali a po získaní kotouče David Kuchejda svou šanci nepromarnil.

Jenže modrobílí bojovníci odpověděli nejlepším možným způsobem. Po střele veterána Vostřáka se kotouč odrazil před Tomáše Vlasáka a nejproduktivnější muž extraligy jej neomylně poslal do sítě. Souboj gradoval. Horčička podržel Indiány při sólu Martynka, při dlouhé přesilovce Mountfieldu pět na tři ale kapituloval po dorážce Gulaše.

V úvodu poslední třetiny na skvěle chytajícího Horčičku nevyzrál tváří v tvář Gulaš. A v zápětí mohli Plzeňané převážit vedení na svou stranu, dvě minuty dlouhou přesilovku pět na tři ale prohospodařili. V 49. minutě ale sehráli rozhodující akci zápasu. Na příhru amerického bojovníka Johnsona si nečekaně sjel obránce Jaroslav Modrý a ranou do víka rozhodl napínavý duel. Chvíli nato dělili hosty centimetry od vyrovnání, Horčička ale zastavil puk před brankovou čarou. Budějovice se na závěrečný tlak již nezmohli, naopak pečeť na výhru domácích mohl přidat Kanaďan Lammers.

Situace okolo desátého místa se pořádně zdramatizovala. Pět mužstev nyní čeká tuhý boj o play-off – Karlovy Vary mají 58 bodů, tápající Kometa 56, Benzina Litvínov o bod méně. Plzeň nasbírala již 53 bodů, teoretickou šanci má i pražská Sparta s 46 body.

Žádné komentáře:

Okomentovat