Prohledat tento blog

pátek 14. ledna 2011

V KV Areně vzplane čtvrtá bitva západu


Hokejovou lahůdku uvidí dnes fanoušci v Karlových Varech. Do lázeňské metropole přijíždí na čtvrté letošní derby Plzeň, která musí bezpodmínečně bodovat. Ve hře je více než čest a prestiž. Plzeň před poslední čtvrtinou soutěže dohání sedmibodové manko na desátý Litvínov a každé klopýtnutí se může stát osudným.

Indiánům se v KV Areně nedaří. Loni si z lázeňské metropole odvezli dva debakly, letos zde podlehli 2:5 a stejným poměrem i v letním Tipsport Cupu. Ve dvou domácích duelech ale modrobílí svého odvěkého rivala udolali. V prvním kole srazili soupeře na kolena fantastickým finišem a slavili výhru 6:5, na začátku prosince Indiáni opět otočili nepříznivě se vyvíjející utkání až na vítězných 5:4.

Energie se rovněž nenachází v klidných vodách extraligové tabulky, se ziskem osmapadesáti bodů drží osmou pozici. V minulém kole si oba týmy přivezli dva body z ledu soupeře - výhru Plzně ve Zlíně vystřelil v prodloužení obránce Modrý, bonusový bod Energii v pražské Tesla Areně zařídil samostatný nájezd kapitána Skuhravého.

Plzeňští bojovníci mají posledních třináct zápasů na umazání bodového manka a proniknutí do play-off. Prolomí konečně Plzeň prokletí karlovarské arény a připíše si veledůležité body do tabulky?

Žádné komentáře:

Okomentovat