Prohledat tento blog

pondělí 31. ledna 2011

Parádní obrat završil Duda


Lepší konec v plzeňských barvách si ani ve snu nemohl přát. Při své derniéře rozhodl host z Chomutova Radek Duda o vítězství Plzně nad úřadujícím mistrem z Pardubic.

Začátku utkání předcházelo poděkování právě Radku Dudovi za odvedenou práci v klubu. A poté už začala bitva o další důležité body do tabulky.

Eaton v úvodu zaskočil domácí celek aktivní hrou a po třech minutách i gólem Rákose. A hosté si i nadále vytvářeli šance jako na běžícím pásu. Luboš Horčička odolával do 17. minuty, pak ale ani on nedokázal zastavit průnik nejlepšího beka loňské sezony Nakládala, který tak poslal Pardubice do dvoubrankového trháku. Růžička v brance hostů poté vychytal výpad Dvořáka a do kabin se odcházelo za stavu 0:2.

Indiáni otevřeli v prostředním dějství hru a Pardubice toho využívali k bleskovým kontrům. Třetí gól ale z řady šancí nevytěžili, naopak vyprodanou ČEZ Arénu rozjásal ve 34. minutě svou první trefou v sezoně obránce Dresler. Zmrazit domácí euforii mohl o chvíli později Rákos, ale plzeňský spasitel Horčička odolal.

Do závěrečné třetiny vlétli Indiáni jako uragán a po akci novice Svačiny vyrovnal veterán Jaroslav Modrý. Modrobílé bojovníky mohl zanedlouho srazit na kolena Pineult, jeho střela ale mířila do tyče a následnou dorážku zastavili domácí před brankovou čarou, což potvrdil i videorozhodčí.

Souboj gradoval. Přečíslení dvou na jednoho zlikvidoval Horčička, o chvíli později zazvonila za domácím brankářem tyč po střele agilního Nahodila. A tak se znovu potvrdilo okřídlené rčení nedáš, dostaneš. V 57. minutě prostřelil Růžičku z levého křídla miláček publika Duda a zařídil Plzni cenné tři body. Eaton v závěru nebezpečně dotíral na Horčičkovu branku, ale Plzeňané si již vydřené vítězství vzít nenechali.

Žádné komentáře:

Okomentovat