Prohledat tento blog

středa 5. ledna 2011

Straka s Dudou režírovali plzeňský obrat v Rondu


Plzeňští Indiáni boj o play-off rozhodně nevzdávají. V utkání sedmatřicátého kola dobyli letos podruhé brněnské Rondo a odčinili tak nedělní nezdar s poslední Boleslaví. Včerejší souboj do značné míry kopíroval listopadové měření sil. Kometa skvěle začala a dvakrát vedla, hosté ale díky efektivnější koncovce utkání otočili a vezou domů všechny body.

Plzni se na horkém brněnském ledě daří. Po návratu Komety mezi elitu zde Indiáni nenechali ani jeden bod. Krize Moravanů se prohlubuje – Kometa nevyhrála osmkrát v řadě v normální hrací době, v důsledku toho dnes dopoledne rezignoval na funkci trenéra Vladimír Jeřábek.

Přitom Brno vlétlo do zápasu jako uragán a už po 26 sekundách překonal Horčičku Radim Hruška. Hra poté postrádala přesnost, především hostům vázla souhra. Ale v závěru prvního dějství se Plzeň přece jen dočkala. Akci Straky s Vlasákem přetavil ve vyrovnávací trefu Duda. Ve druhé dvacetiminutovce držel Brňany brankář Trvaj, který kryl všech osmnáct plzeňských pokusů. Domácí udeřili z nenápadného protiútoku v 25. minutě. Reprezentant Kvapil projel celým kluzištěm a procedil puk za Horčičku. V poslední části ale Kometa vyhasla a výborně bruslící Plzeň převzala otěže zápasu. Osud utkání vzal do svých rukou náčelník Straka. V 45. minutě se plzeňský kapitán projel s kotoučem a po jeho pasu vyrovnal Radek Duda. Definitivní k.o. zasadil Kometě Martin Straka v 48. minutě při vlastním oslabení. Plzeňský matador vystihl špatnou rozehrávku Moravanů a tváří v tvář Trvajovi rozhodl. Brno se již na vyrovnání nezmohlo, v závěru se jen utápělo ve vlastní bezradnosti.

Plzeň si připsala si nesmírně důležité body, o další se utká v pátek. To čeká Západočechy tvrdý oříšek - do ČEZ Arény zavítá druhý tým tabulky, Oceláři Třinec. Indiáni potřebují naplno bodovat a doufat v klopýtnutí Litvínova, který se představí v derby proti Liberci.

Žádné komentáře:

Okomentovat