Prohledat tento blog

středa 19. ledna 2011

Skvělá práce! Indiáni skalpovali Spartu a vytlačili Litvínov z elitní desítky


Přesně dva měsíce trvala stíhací jízda plzeňských Indiánů za desátým místem. Po včerejším skalpu Sparty se Indiáni poprvé od listopadové kauzy „registraček“ a odečtení devatenácti bodů protlačili do elitní desítky. Klobouk dolů. Plzeňští doháněli čtrnáctibodové manko, na smazání hrůzostrašně vypadající cifry potřebovali jednadvacet kol.

Do role kata sparťanských nadějí se pasoval Radek Duda, který zaznamenal obě branky večera. Navíc Indiány včera opět podržel zkušený Luboš Horčička, jehož zdobí fantastická čísla. Posuďte sami: z osmi utkání, do kterých nastoupil, odešli Indiáni pouze jednou poraženi. A osobní statistiky? Dvě vychytané nuly a průměr obdržených branek impozantních 1,63.

Západočeši vlétli do zápasu jako uragán a již po osmdesáti sekundách vedli. Tísněný Duda objel branku a pak parádní střelou jednoruč překonal Pöpperleho. Vzápětí ale zfauloval Heřman kolenem Luňáka a musel pod sprchy. Pražané ale sehráli pětiminutovou přesilovku mizerně, dokonce mohli inkasovat po akci Vostřáka. V závěru prvního dějství už ale Indiáni udeřili. Po ráně Modrého ještě zachránila hosty tyčka, zanedlouho se ale téměř osm tisíc fanoušků přece jen dočkalo. Práci Michala Dvořáka dokončil svou druhou trefou hrdina utkání Duda a ČEZ Aréna vybuchla podruhé nadšením.

Hráč s číslem 69 mohl i zkompletovat hattrick, ale tváří v tvář Pöpperlemu neuspěl. Sparta se do vyložených příležitostí v celém utkání prakticky nedostala, sama se utápěla ve vlastní bezzubosti. A když už si nějakou příležitost vypracovala, narazila na stoprocentního Luboše Horčičku. V závěru sice hosté zamkli Indiány do jejich pásma, na snížení se však nezmohli.

Situace okolo desátého místa se deset kol před koncem nesmírně dramatizuje. Desátí Indiáni mají na kontě 56 bodů, Kometa Brno o tři více. Svou pozici ve vyřazovacích bojích nemají jistou ani Karlovarští, kteří drží osmou pozici s 61 získanými body. Naopak Litvínov totálně nezvládl veledůležitou bitvu s Kometou Brno a po debaklu 1:7 opouští poprvé od listopadu pásmo zajišťující play-off. Teoretickou, avšak velmi mizivou naději má stále i pražská Sparta.

Žádné komentáře:

Okomentovat