Prohledat tento blog

neděle 30. ledna 2011

Hokejbalový Pilsen Cup ovládli Češi


Druhý ročník hokejbalového Pilsen Cupu uzavřela dnes v poledne bitva Čechů a Slováků. Tři dny se fanoušci v Plzni bavili hokejbalem a dnes okolo druhé hodiny odpolední slavili s českou reprezentací zasloužený triumf.

Prestižního mezinárodního klání v hale na Košutce se zúčastnili Česká republika, tuzemská reprezentace do dvaceti let, Švýcarsko a Slovensko. Turnaj rozhodně nabídl zajímavou podívanou a také posloužil jako příprava před blížícím se šampionátem v Bratislavě. Prvenství se nakonec stalo kořistí České republiky, která si dnes v poledne poradila v rozhodujícím utkání se Slovenskem.

Česká republika – Česká republika U20 4:2
Turnaj otevřel páteční souboj naší reprezentace s českými mladíky, který vyzněl lépe pro naše „áčko“. Dvěma trefami se blýskl hradecký forvard Kubeš, čeští mladíci ale sehráli se soupeřem vyrovnanou partii.

Slovensko – Švýcarsko 2:0
Největším zklamáním turnaje se stali Švýcaři. Hráči ze země helvétského kříže nevstřelili ve třech utkáních ani gól a se záporným skóre 0:9 skončili beznadějně poslední. V pátečním souboji podlehli našim východním sousedům 0:2.

Česká republika – Švýcarsko 6:0
Sobotní program otevřel jednoznačný duel mezi Českem a Švýcarskem. Naše reprezentace si pohrála se soupeřem stejně jako před dvěma lety na světovém šampionátu a zvítězila jasně 6:0.

Česká republika U20 – Slovensko 0:3
Česká dvacítka sehrála i se Slováky vyrovnaný zápas. Dvě třetiny držela stav 0:1, v závěrečném dějství se ale prosadili Mach a Mrivnák a upravili skóre na 3:0 pro Slovensko.

Česká republika U20 – Švýcarsko 1:0
Čeští mladíci se na turnaji výhry přece jen dočkali. V ranním souboji o třetí místo se Švýcary rozhodla jediná trefa z hole Peroutky.

Česká republika - Slovensko 4:1
To nejlepší nakonec. O titul na Pilsen Cupu 2011 si to v neděli rozdali Češi se Slováky. Duel plný tvrdých osobních soubojů a pohledných akcí na obou stranách rozhodl úvod prostřední části. Slovenský celek se neponaučil z rychle inkasovaného gólu v první třetině a v 21. minutě zaznamenal nejlepší střelec turnaje Kubeš vítězný gól. Češi pak přidali ještě dvě branky a zaslouženě získali prvenství na turnaji.

Žádné komentáře:

Okomentovat