Prohledat tento blog

pátek 7. ledna 2011

Plzeň zahájila přípravu na historické jaro


Plzeňští fotbalisté prožívají nejméně oblíbenou část roku. Ano, řeč je o nepopulární zimní přípravě, která má připravit hráče na jaro. Letos to ale nebude pro Plzeň ledajaké jaro... Po fantastickém podzimu, kdy Viktoria udivovala českou fotbalovou scénu suverénními výkony a bavila nejen své fanoušky ofenzivním fotbalem, před ní stojí historická šance, která se nemusí opakovat.

Ještě nikdy nebyla Plzeň tak blízko titulu. Jenže milionářská Sparta Praha v boji o titul rozhodně neřekla poslední slovo. Ztráta Pražanů po podzimu činí čtyři body, třetí Olomouce celých deset. Plzeňským ale hraje do karet fakt, že svého největšího pronásledovatele přivítá ve Štruncových sadech.

Viktoria vědoma si důležitosti jarní části posiluje hráčský kádr. Nejvýraznějším úlovkem plzeňského managementu se stal pětadvacetiletý záložník Petr Trapp, který dal nedávno výpověď ve Slavii. Viktoria také vábí ex-plzeňského Martin Filla, v hledáčku lídra Gambrinus ligy je i liberecký kanonýr Kerič. Naopak zřejmě definitivně padla možnost, že by kádr lídra soutěže posílil někdejší reprezentant Svěrkoš. Podle slov trenéra nejevil dostatečný zájem obléci plzeňský dres. Hostování na západě Čech skončilo Žůrkovi a Černohorci Miličovi, naopak zpět z Hradce se vrací vytáhlý stoper Hájovský.

Trenér Vrba také přivítal novou brankářskou posilu, na zkoušku ze Slovanu Bratislava přichází třiadvacetiletý Dominik Rodinger. Talentovaný gólman oblékal v minulosti dres Bohemians či Teplic. Vedení Západočechů naopak uvolnilo Lukáše Krbečka, který bude hájit barvy Zbrojovky Brno. Plzeňský kouč tedy disponuje triem Rodinger, Pavlík, Ticháček.

Viktoriány čeká řada přátelských duelů v tuzemsku, poté odjedou Plzeňané na turnaj Copa del Sol 2011 do prosluněného Španělska. Závěr přípravy zpestří půlmistrovi soustředění na Kypru. Jarní část ligy startuje 26. února, Viktoria vyzve o den později hradecké „votroky“. Přepíše Plzeň na jaře historii?

Žádné komentáře:

Okomentovat