Prohledat tento blog

neděle 9. ledna 2011

Plzeň přehrála Oceláře a děkuje Liberci


Hokejisté Plzně se znovu přiblížili kýženému desátému místu. V pátečním osmatřicátém kole udolali v nepříliš pohledném utkání Oceláře Třinec 3:0 a díky jasnému vítězství Liberce v derby nad Litvínovem stáhli bodové manko na šest bodů.

Klíčem k výhře Indiánů byl stoprocentní výkon Luboše Horčičky a dva body chomutovského hosta Radka Dudy. Oceláři se v celém utkání hledali a po prohře 0:3 ukončili třízápasovou vítěznou sérii.

Slezané hned v úvodu duelu dostali Plzeň do sedla. Lukáš Zíb putoval již ve druhé minutě za katr a přesilovkové komando domácích trestalo. Duda našel přesným pasem nejproduktivnějšího muže soutěže Vlasáka a ten pokořil Vojtka. Obě mužstva se poté hledala a šancí se rodilo jako šafránu.

V prostředním dějství hosté přece jen zvedli hlavu, ale málem inkasovali podruhé. V oslabení se Tomáš Vlasák řítil sám na Vojtka, třinecký gólman ale předvedl ukázkový zákrok lapačkou. Plzeň následně držel jistými zásahy znojemský host Horčička a v závěru druhého dějství přidal klid na domácí hokejky ranou z pravé strany Duda.

V závěrečné části přidal pečeť na výhru Indiánů americký bojovník Johnson šikovnou teči Lammersova nahození. Domácí pak ubrali plyn a hosté sahali po čestném úspěchu, Luboš Horčička ale udržel první shut-out v dresu Indiánů.

Žádné komentáře:

Okomentovat