Prohledat tento blog

sobota 15. ledna 2011

Prokletí KV Areny zlomeno, Indiáni se přiblížili play-off


Hokejisté Plzně jsou opět o krok blíž vysněnému play-off. Ve včerejším derby na ledě Karlových Varů prolomili prokletí tamější haly a zvítězili těsně 3:2. Na úvod poslední čtvrtiny soutěže naopak zaváhali Litvínovští, kteří podlehli Slavii na nájezdy 2:3 a rovněž tak brněnská Kometa vyhasla v utkání na ledě Třince a prohrála 4:6.

Poslední derby v základní části nabídlo znovu strhující podívanou. Nechyběly góly, pěkné akce na obou stranách či tvrdé střety, navíc se hrálo před perfektní diváckou kulisou. Hned v úvodu utkání to na ledě jiskřilo. Obránce Prošek si vyšlápl na hostujícího Lammerse a vyfasoval trest na 2+10 minut. Indiáni ale početní převahu nezvládli. Šance se rodily před oběma brankami, výteční gólmani ale v první části nekapitulovali.

Kouzlo neprůstřelných brankářů padlo až v 27. minutě. Po krásné individuální akci Tomáše Vlasáka dorazil puk za Mensatorova záda Kovář. Hosté se ale z vedení dlouho netěšili, protože v 31. minutě se uvolnil Kumstát a bekhendem překonal Horčičku. Brzy na to zůstal u mantinelu ležet John Slaney, který opustil led na nosítkách s podezřením na poškození páteře. A záhy přišla pro Plzeň další rána. Plzeňského brankáře propálil od modré David Nosek. Jak už tomu ale bývá zvykem, hosté nesložili zbraně a přesilovce vyrovnal stejným způsobem jako Nosek obránce Hanzlík.

Bitva gradovala. Přibývalo tvrdých střetů i pohledných akcí na obou stranách. Rozuzlení přinesla 47. minuta a přesilovka Indiánů. Po přihrávce rutinéra Vostřáka vystřelil Plzni historicky první výhru v KV Areně obránce Václav Benák.

Energie v závěru mohutně finišovala a při power-play umocněné Heřmanovým trestem sahala po vyrovnání, houževnatá Plzeň ale nesmírně cenné tři body uhájila. Plzeňští hokejisté znovu přiživili naději na desítku i díky zaváhání svých největších konkurentů.

Žádné komentáře:

Okomentovat