Prohledat tento blog

sobota 22. ledna 2011

Vítězná série pokračuje, Plzeň zdolala i silný Liberec


Plzeňská hokejová mašinérie je k nezastavení! Indiáni již sedm duelů nepoznali hořkost porážky a po listopadovém odečtu bodů se usadili v elitní desítce, nyní drží devátou pozici. Rozjetou Plzeň nezastavil ani Liberec, který podlehl Indiánům potřetí v ročníku. Bílí Tygři také hrají v posledních týdnech ve velké pohodě, ve čtvrteční předehrávce se ale neprosadili v ofenzivě a ukončili tak sérii pěti výher.

Začátek duelu v Tipsport areně se nesl ve znamení urputných obran s minimem gólových šancí. Až v závěru prvního dějství se po pohledné kombinaci s Kudrnou a Duškem uvolnil Nedvěd a propálil Horčičku. Hosté ale bleskově odpověděli. Po Johnsonově přihrávce zpoza liberecké branky se zblízka trefil Martin Heřman. V samotném závěru ujel Indiánům Nedvěd, ale v rozhodující chvíli mu kotouč sjel z hole.

Rozhodující moment utkání se odehrál v závěru prostřední třetiny. Obránce Hunkes fauloval před brankou stojícího Dudu a hosté početní převahu náležitě využili. Přesilovkové komando sehrálo parádní kombinaci po ose Hanzlík-Duda-Vlasák a nejproduktivnější muž Tipsport extraligy neomylně zavěsil. Vlasák mohl vzápětí přidat i 24. trefu, ale tentokrát na Vošvrdu nevyzrál.

Domácí šelmy se v poté tlačily za vyrovnáním, ale dobře organizovanou obranu soupeře v čele s výtečným Horčičkou nepokořili. Vyrovnání měl na hokejce kapitán Nedvěd, ale jeho střela skončila na boční síti. Trenér Kalous v závěru odvolal Vošvrdu z brány, ale při hře vabank inkasovali Severočeši potřetí z hole Lammerse.

Modrobílí bojovníci si sedmou výhrou v řadě upevnili postavení v desítce, na jedenáctý Litvínov mají čtyřbodový náskok. A právě Chemici zkříží Indiánům cestu na jejich válečném tažení, a to již v neděli před kamerami ČT.

Žádné komentáře:

Okomentovat