Prohledat tento blog

pondělí 10. ledna 2011

Důležitý druhý bod trefil Modrý


Hokejová Tipsport extraliga uzavřela včerejším devětatřicátým kolem už svou třetí čtvrtinu. Pro Plzeň dohánějící bodovou ztrátu běží čas neúprosně rychle. Indiáni si sice včera udrželi naději po výhře 3:2 po prodloužení na stadionu Luďka Čajky, jenže Litvínov zvládl urputnou bitvu s Kladnem a navýšil náskok na Západočechy na sedm bodů. Duel na stadionu Ivana Hlinky se pro Plzeň dlouho vyvíjel příznivě, ale největší konkurent Indiánů v boji o play-off utkání točil v poslední desetiminutovce a zvítězil 3:1.

Indiánům se letos na zlínský celek daří a to se potvrdilo i ve včerejším utkání. Plzeňané vlétli do utkání plni odhodlání a vynutili si tlak, vyložené šance si ale nevypracovali. Naopak Horčička podržel svůj tým nad vodou při šancích Sýkory nebo čerstvého člena Klubu hokejových střelců Balaštíka.

Po bezbrankovém prvním dějství udeřili hosté ve 23. minutě. Po zmatku v obraně Beranů zlomil kouzlo výborných gólmanů Martin Heřman. Domácí ale brzy kontrovali, trefil se nestárnoucí matador Leška. V závěru druhé části ztroskotali zlínští hokejisté na skvěle chytajícím Horčičkovi a do kabin se šlo na smírného stavu.

V 48. minutě Moravané nabídli hostům 1:54 dlouhou přesilovku pět na tři a plzeňské komando nekompromisně trestalo. Na přihrávku Vlasáka si sjel hrdina zápasu Jaroslav Modrý. Zkušený zadák se ale záhy nechal vyloučit a ex-plzeňský Důras poslal utkání do prodloužení.

Nastavený čas ukončil v 64. minutě dělovkou od modré svou druhou brankou v zápase Modrý. Plzeň letos potřetí pokořila Zlín a udržela se v kontaktu s desátým místem.

Žádné komentáře:

Okomentovat