Prohledat tento blog

středa 1. prosince 2010

Hokejisté stahují bodové manko, nyní zbrojí na derby


Hokejová Tipsport extraliga uzavřela včerejším šestadvacátým kolem svou první polovinu. Plzeňané dotahující bodovou ztrátu včera zabrali a přehráli Zlín 4:1. Po nedělní porážce na ledě v té době extraligového lídra z Třince se tak Západočeši znovu přiblížili desátému místu, nyní jejich manko činí deset bodů.
Zlínský celek srazil do kolen Radek Duda, který po příchodu do Plzně výrazně ožil. Věčný rebel už v utkání na ledě brněnské Komety režíroval společně s Vlasákem dokonalý plzeňský obrat a ve včerejším duelu zatížil konto Hanáků dvěma trefami a parádní asistencí. Indiáni začali mohutným náporem, který vyústil v přesilovkovou branku Hanzlíka. Vedení domácích však mělo jepičí život. Ve 13. minutě se v závaru před Mazancem nejlépe zorientoval Sýkora. Do kabin ale odcházeli spokojenější domácí, protože minutu před koncem třetiny se vřítil do obranného pásma hostů Straka a po jeho pasu překonal Sedláčka muž zápasu Duda. Ve druhém dějství zavřeli hosté Indiány do jejich pásma, ale mladík Mazanec odolal všem sedmnácti střelám. Naopak z ojedinělé protiakce udeřil přesnou ranou podruhé v zápase Duda. V závěru druhé části přišla Plzeň o Jana Heřmana, který byl s podezřením na frakturu nohy odvezen do nemocnice. V posledním dějství domácí hlídali své vedení, které ještě pečetili po krásné hokejové akci. A znovu v tom měl prsty Duda. V oslabení vypíchl pas Petra Lešky, nabral rychlost a naznačil střelu, ale poté excelentní zadovkou uvolnil zcela volného Vostřáka.
Díky prohře Slavie s Kometou Brnou stáhli Indiáni bodové manko na desáté místo na deset bodů. O další body se Indiáni utkají v pátek, kdy je na programu hokejová lahůdka - do ČEZ Arény přijedou na třetí derby v ročníku Karlovy Vary. Duel začíná tradičně v 17:30.

Žádné komentáře:

Okomentovat