Prohledat tento blog

čtvrtek 23. prosince 2010

Vítkovice přestřílely Plzeň a upevnily si vedení v tabulce


Po reprezentační přestávce včera pokračovala hokejová Tipsport extraliga již dvaatřicátým kolem. Hokejisté Plzně načali nepříjemné čtyřzápasové venkovní turné na ledě lídra z Vítkovic, kde se jim tradičně příliš nedaří. Výjimkou nebyl ani včerejší souboj, který Indiáni prohráli po divoké přestřelce 4:6 a vidina play-off se pomalu vzdaluje.

V předvánoční atmosféře čekal na Plzeň rozjetý tým Vítkovic, který v posledním kole před reprezentační pauzou deklasoval pražskou Slavii 7:1 a střelecký prach mu během pauzy rozhodně nezvlhl.

Indiány letos trápí hra v defenzivě a stejný obrázek byl k vidění i ve včerejším duelu. Mezi tři tyče se při absenci mladého Mazance vrátil rutinér Salfický, ale už ve čtvrté minutě lovil kotouč ze sítě po střele Szturce. S chutí hrající Ostravané přidali ve 13. minutě druhou trefu, o což se zasloužil nejlepší muž zápasu Pohl. Jak už tomu ale bývá zvykem, modrobílí bojovníci nesložili zbraně a po brance Slaneyho dokonce vyrovnal ranou přes obránce Nick Johnson. Plzeň ale v Ostravě tahala za kratší konec provazu. Vypracovala si sice řadu slibných šancí, ale Málka nepřekonala a v 35. minutě převážil Ujčík opět vedení na stranu domácích rytířů. V úvodu posledního dějství promarnili Indiáni přesilovou hru a v 51. minutě hosty potrestal druhou trefou večera Pohl. A pro Plzeň bylo ještě hůř. Skvěle hrající Pohl našel Viktora Ujčíka a ten střelou mezi Salfického betony zvýšil už na 5:2. Západočeši ale ještě jednou zvedli hlavu a utkání pořádně zdramatizovali. Roli zachránce vzal na sebe nejproduktivnější muž Tipsport extraligy Vlasák, který mezi 55. a 58. minutou snížil na jednobrankový rozdíl. Kýženého vyrovnání se ale hosté nedočkali, naopak Burger pečetil střelou do prázdné branky vítězství Vítkovic 6:4.

Indiáni si tedy předčasný vánoční dárek v Ostravě nenadělili, po prohře ztrácí na desáté místo jedenáct bodů. V neděli na druhý svátek vánoční čeká Plzeňany další tvrdý oříšek v podobě úřadujícího mistra z Pardubic.

Žádné komentáře:

Okomentovat