Prohledat tento blog

čtvrtek 30. prosince 2010

Plzeň veze z Kladna tři body, naděje na play-off stále žije


Televizní předehrávkou pětatřicátého kola na ledě předposledního Kladna uzavřeli plzeňští Indiáni rok 2010. A úspěšně, po vydřeném vítězství 3:2 se znovu přiblížili vytouženému desátému místu.

Indiáni si při čtvrtém venkovním utkání v řadě poprvé připsali všechny body. Výhra se však nerodila lehce, hosté totiž prohospodařili dvoubrankový náskok a vítěznou trefu zařídil kapitán Straka až pět minut před koncem.

Kladenští fanoušci sledovali otevřenou partii, ale bez vyložených šancí. Nerozhodný stav zlomili Západočeši až na konci prvního dějství. Po Dvořákově pasu zůstal u tyče zapomenutý Karel Plášek a pohodlně překonal Faltera. Kladenský gólman držel Vagnerplast nad vodou, ale v 28. minutě podruhé kapituloval před Janem Stránským. Hosté si ale slibně rozehrané utkání zkomplikovali. Prapor Středočechů pozvedlo trio Kalla, Toman a Sasha Treille. Ve 34. minutě dostal po asistencích Tomana a Treilleho Kalla příliš mnoho prostoru a snížil. Ve zbytku druhé části nevyužily oba celky řadu přesilovek, ale vyrovnání se domácí přece dočkali.

Deset minut před koncem propálil francouzský internacionál Treille Horčičku ranou z pravého křídla. Indiáni ale předvedli drtivý finiš a v 55. minutě strhl náčelník Straka vítězství na stranu modrobílých. V závěru mělo Kladno šance na vyrovnání, hosté ale hubenou výhru i s notnou dávku štěstí uhájili.

Žádné komentáře:

Okomentovat