Prohledat tento blog

středa 8. prosince 2010

Indiáni nestačili na tápající Spartu


Stíhací jízda hokejové Plzně za desátým místem pokračovala včerejším utkáním 29. kola na ledě pražské Sparty. Sparta po tragické první polovině soutěže přece jen zvedá hlavu, ale o formě stále nelze hovořit. Veledůležitý zápas dvou sousedů v tabulce Západočeši nezvládli a po druhé v sezoně odjíždí z Tesla Areny s prázdnou. Indiánům k bodovému zisku nepomohly ani dvě trefy náčelníka Straky.
Duel nabídl pikantní souboj brankářů Pöpperleho a Přikryla, kteří v loňském ročníku oblékali dres soupeře. Maskovaní muži si v úvodu televizního utkání na nedostatek práce rozhodně nemohli stěžovat. Aktivita přinesla jako první ovoce na sparťanské straně ve 4. minutě po přesné ráně Karla Hromase. Z vedení se ale Pražané neradovali dlouho, protože zmatků v jejich obraně využil kapitán hostů Straka. Hra se přelévala ze strany na stranu, ale gólmani odolávali. Když už to vypadalo, že první třetina skončí smírně, udeřil v přesilové hře v čase 19:56 znovu nestárnoucí matador Straka.
Hostům ve druhé části narostla křídla, zatímco Sparťané se nemohli z branky do šatny oklepat. Nápor Indiánů ale kýženou třetí branku nepřinesl, naopak Treilleho v nájezdu zahákoval Modrý a francouzský forvard při trestném střílení nezaváhal. Hokej "nahoru, dolů" pokračoval i nadále, ale vyrovnané skóre vydrželo až do poslední dvacetiminutovky.
Obraz hry se nezměnil ani v posledním dějství, kdy měla obě mužstva řadu brankových příležitostí. Prosadil se až ve 47. minutě robustní útočník Bartánus. Hosté se ještě jednou dokázali vrátit do utkání po trefě Nicka Johnsona. Ale za pouhou půlminutu přišli o všechny body. Po Vykoukalově přihrávce prostřelil Přikryla Tomáš Kůrka, čekající na extraligový zásah od 5. října. Opaření plzeňští hokejisté se již na vyrovnání nezmohli.

HC Sparta Praha - HC Plzeň 1929 4:3 (1:2, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 4. Hromas (Ton, Philipp), 32. Y. Treille z tr. střílení, 47. Bartánus (Broš, Hanzlík), 53. Kůrka (Vykoukal) - 7. Straka (Duda), 20. Straka (Jiří Hanzlík, Vlasák), 53. Johnson (Duda). Vyloučení: 6:3. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3318.

HC Sparta Praha: Pöpperle - Vykoukal, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, Macholda, O´Brien - Kůrka, D. Výborný, Kafka - Ton, Koreis, Hromas - Y. Treille, Broš, Luňák - Smoleňák, Karpov, Bartánus.

HC Plzeň 1929: Přikryl - Jeřábek, Jiří Hanzlík, Slaney, Modrý, Benák, Dresler - Vostřák, Jan Kovář, Vlasák - Duda, Straka, Johnson - Lammers, M. Heřman, Dvořák - Plášek, Pitule, Haman.

Žádné komentáře:

Okomentovat