Prohledat tento blog

středa 15. prosince 2010

Indiáni se play-off nepřiblížili, padli s Litvínovem


Měl to být zápas, po kterém se hokejisté Plzně přiblíží desátému místu. Indiáni před utkáním vyhlásili útok na tři body, přání hráčů i plzeňských fanoušků se však nenaplnilo a Indiáni podlehli Litvínovu 3:4 po samostatných nájezdech.
Západočeši dotírající na elitní desítku mohli stáhnout bodové manko na desátou Benzinu v přímé konfrontaci. Navíc dvě předchozí vzájemná měření sil v této sezoně ovládla Plzeň s celkovým skóre 9:1.
Poslednímu duelu v ČEZ Aréně v kalendářním roce předcházely slavnostní chvíle. Nejprve byl uveden do síně slávy František Černý a následně podepsal kapitán Martin Straka chartu fair-play, zavazující aktéry extraligových duelů a jejich příznivce k vzájemnému respektu.
Indiáni vědomi si důležitosti zápasu tlačili Litvínov od první minuty, leč bez gólového efektu. Naopak jim zatrnulo při střele Ručinského do tyče. Po bezbrankové první třetině se ve druhé části roztrhl s góly pytel. Indiáni přečkali přesilovou hru hostů pět na tři, ale vzápětí připravil Mazance o čisté konto střelou mezi betony Černý. Domácí kontrovali záhy, v 31. minutě nachytal jinak bezchybného Hübla střelou z úhlu Tomáš Vlasák. Jenže za pět minut znovu vedli Chemici. Lukeš našel přesným pasem Jánského a ten střelou k tyči převážil vedení na stranu černožlutých. Domácí borci ale znovu zvedli hlavu a po teči Radka Dudy se odcházelo do šaten smírně. V závěrečném dějství se z ledu vytratila pohlednost, ale domácí si i nadále udržovali herní převahu. V 53. minutě pykal na trestné lavici Poživil a plzeňské komando nabídnuté možnosti využilo. Po asistencích Dudy a Vlasáka zavěsil pod břevno litvínovské klece kapitán Straka. Kýžené vítězství ale modrobílí neudrželi. Druhou asistenci večera si připsal Lukeš a obránce Kubát v 55. minutě překonal Mazance. Žádný z týmů už výhru na svou stranu nepřevážil ani v pětiminutovém prodloužení a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. Před třetí sérií provedli oba trenéři nečekanou rošádu, ale zatímco Franěk pokryl Vlasákův pokus, litvínovský specialista Jenáček Halmošiho prostřelil a zajistil hostům bod navíc.
Tipsport extraligu nyní čeká reprezentační přestávka, po níž bude Plzeň bojovat o body na ledě soupeřů. Venkovní turné začne ve Vítkovicích, poté Plzeňané odcestují na led mistrovských Pardubic a dvojzápasem na Slavii a v Kladně uzavřou kalendářní rok.

Žádné komentáře:

Okomentovat