Prohledat tento blog

středa 29. prosince 2010

Indiáni slávistický expres nezabrzdili


Jako kdyby bojovali s větrnými mlýny. Hokejisté Plzně se po odečtení devatenácti bodů horko těžko drápou tabulkou nahoru, po včerejší porážce v Praze s rozjetou Slavií ztrácí na desátou Benzinu Litvínov již dvanáct bodů. Severočeši totiž doma přestříleli Třinec díky hattricku Jánského 6:3 a znovu se odpoutali od svých pronásledovatelů.

Slavia se po mdlém začátku dostává do skvělé formy, což pocítila na vlastní kůži i Plzeň. Především mezi domácími mantinely, kde se jí v loňské sezoně příliš nedařilo, v té letošní kraluje. Pražané doma vyhráli už pošesté v řadě, z posledních deseti duelů prohráli jediný.

Západočeši přijeli do O2 areny s dalším překvapením v brance, zkušeným Lubošem Horčičkou. Ze Znojma zapůjčený gólman je již šestou brankářskou akvizicí Plzně v letošním ročníku. Horčička si nevedl špatně, prohře svého celku však nezabránil.

Indiánům se v letošní sezoně proti Pražanům nedaří, což se potvrdilo i ve včerejším souboji. Po bezbrankovém prvním dějství se jako první radovala Slavia. Nájezd Svobody ještě Horčička zlikvidoval, ale dojíždějící Dresler nestačil zabrzdit a dotlačil puk i s Horčičkou do vlastní brány. Plzeň ale poprvé a naposled v utkání vyrovnala. V 29. minutě tečoval Hanzlíkovo nahození někdejší Růžičkův svěřenec Duda. Výkon hostů gradoval, ale fantastický Kopřiva odolal i lídru kanadského bodování Vlasákovi. A tak udeřilo na druhé straně kluziště po bleskovém přečíslení a parádním ráně Tomáše Micky.

Indiáni v poslední části sice nesložili zbraně, ale na výborně bruslícího soupeře již nestačili. Pečeť na výhru červenobílých přidal ex-plzeňský Benda v 52. minutě. Západočeši podlehli Slavii potřetí v ročníku a vysněné play-off se znovu vzdaluje. O další body se Plzeň utká již dnes před televizními kamerami na ledě kladenského Vagnerplastu.

Žádné komentáře:

Okomentovat