Prohledat tento blog

sobota 4. prosince 2010

Třetí derby v ročníku: branková houpačka a tři body pro Plzeň


Sedmadvacáté kolo Tipsport extraligy naservírovalo hokejovým fanouškům lahůdku – západočeské derby. Třetí letošní bitva hokejového západu znovu potvrdila pravidlo, že vítězí domácí tým. V souboji nesmiřitelných rivalů se po sedmé v řadě radovali domácí, tentokrát Plzeň po vítězství 5:4. Tři body se přitom nerodily vůbec snadno. Indiáni zaspali první třetinu, kterou prohráli 1:3. Modrobílí bojovníci však znovu předvedli obrovskou bojovnost a odhodlání a duel otočili. Po kolikáté už letos Plzeň otočila nepříznivě se vyvíjející utkání? Jen po odečtení bodů předvedli Indiáni podobné zmrtvýchvstání v Brně nebo Mladé Boleslavi. Útočník soupeře Melenovský po utkání prohlásil, že je Plzeň po odečtení bodů ještě silnější.
Energii se paradoxně více daří na cizích kluzištích, což potvrzovala i ve včerejším souboji. Hosté se dostali do vedení už ve třetí minutě, kdy v početní převaze protlačil touš do sítě Kumstát. Přesilovou hru ale zhodnotil i domácí celek, jmenovitě Kovář. Po střele Vlasáka a následném přistrčení od Vostřáka zívala na plzeňského mladíka prázdná branka. Jenže obrana Indiánů byla v prvním dějství až příliš prostupná. Nejprve využil zmatků v domácí defenzivě bekhendovou střelou Skladaný a v 16. minutě přesně k tyči zapadla střela kanonýra Hrušky. Indiáni ale znovu zaveleli k parádnímu obratu, a to paradoxně při čtyřminutovém oslabení. Radek Duda ještě svůj výpad gólově nezakončil, ale rychlonohý Martin Heřman už ano. Domácím hokejistům narostla křídla, naopak hosté vyklidili pozice. Tlak Indiánů přinesl své ovoce těsně po polovině zápasu, kdy vrátil Lammersovo střelu za záda skvěle chytajícího Mensatora Heřman. Zdálo se, že modrobílí definitivně přebrali otěže zápasu, ale minutu před sirénou nečekaně udeřili hosté Melenovským. Ale Plzni by slušela nálepka "mistr obratů". Po dalším zbytečném faulu Čutty hráli domácí přesilovku, kapitán Straka nahodil puk na bránu a Pavel Vostřák šikovnou tečí v čase 39:49 vyrovnal. A hned v úvodu závěrečné dvacetiminutovky trefil vítězný gól náčelník Straka. "To byla jen náhoda. Chtěl jsem puk postrčit ještě na Tomáše Vlasáka, ale místo toho skončil v síti," popsal vítěznou branku plzeňský kapitán. V závěru stála při domácích hokejová štěstěna při střelách Muchy a Kokka, které skončily na brankové konstrukci.
Indiáni v dramatickém závěru důležitou výhru udrželi a přeskočili v tabulce tápající Spartu, na desátou Benzinu ztrácí devět bodů. O další důležité body se Plzeň utká v neděli v Budvar Aréně proti Českým Budějovicím.

Tipsport extraliga - 27. kolo

HC Plzeň 1929 – HC Energie Karlovy Vary 5:4 (1:3,3:1,1:0)

Branky a nahrávky: 7. Jan Kovář (Vostřák, Vlasák) 24. M. Heřman (Slaney), 32. M. Heřman (Lammers, Dvořák), 40. Vostřák (Straka), 42. Straka (Vlasák) – 3. Kumstát (Skuhravý), 9. Skladaný (Melenovský, Milan Procházka), 16. Hruška (Dej, Pech), 39. Melenovský.
Rozhodčí: Souček, Turčan – Bláha, Pouzar. Vyloučení: 5:7, navíc Čutta 10 min. osobní trest. Využití: 3:1, v oslabení: 1:0. Diváci: 6679

Plzeň: Mazanec – J. Jeřábek, Jiří Hanzlík, Slaney, Modrý, Benák, Dresler – Vostřák, Jan Kovář, Vlasák – Duda, Straka, Johnson – Lammers, M. Heřman, Dvořák – Diviš, Pitule, Obdržálek. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.

Karlovy Vary: Mensator – Čutta, Kokko, Sloboda, Mucha, Dobroň, Rohan, Přindiš, Prošek – Kumstát, Skuhravý, Dej – Skladaný, Melenovský, Milan Procházka – D. Hruška, Pech, Zaťovič – Sailer, Klíma, Košťál. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický.

Žádné komentáře:

Okomentovat