Prohledat tento blog

pondělí 27. prosince 2010

Hokejisté s nováčkem v brance přetlačili mistra


Na druhý svátek pokračovala hokejová Tipsport extraliga třiatřicátým kolem. Plzeňští Indiáni dotahující se na desátou pozici svedli urputnou bitvu s mistrovskými Pardubicemi a po výhře 2:1 v prodloužení vezou z ČEZ Arény cenné dva body.

Nebývalé brankářské rošády v Plzni letos nemají konce. Indiáni přijeli na východ Čech s novou posilou v brance, z Chomutova zapůjčeným Miroslavem Hanuljakem. Šestadvacetiletý rodák z Litvínova je letos již pátým gólmanem, který se postavil do plzeňské klece!

Hanuljak působil při svém extraligovém debutu jistým dojmem a měl lví podíl na výhře Západočechů. V opatrné první části ale stejně jako Svoboda na opačné straně příliš práce neměl, o čemž svědčí i poměr střel 7:8. Druhé dějství začaly oba týmy aktivněji, skóre se ale nepohnulo. Kouzlo výtečných brankářů zlomil až ve 36. minutě ostrostřelec Bartek ranou mezi Hanuljakovy betony. Nejproduktivnější hráč Eatonu se trefil po jedenácté v ročníku.

V úvodu poslední dvacetiminutovky dostali hosté šanci na vyrovnání, ale objev sezony Kovář na Svobodu při trestném střílení nevyzrál. Indiáni se pak horko těžko dostávali do brankových příležitostí, ale v 58. minutě se uvolnil Duda a střelou do víka poslal utkání do prodloužení. Nastavení netrvalo dlouho, hned z první útočné akce udeřili Indiáni. Nejproduktivnější muž soutěže Vlasák pohotově využil zaváhání domácí defenzivy a vystřelil hostům bod navíc.

Nastavený čas je v letošní sezoně noční můra Pardubic, Eaton uspěl pouze jednou z devíti pokusů. Plzeň se nyní pokusí dobýt O2 arenu, v cestě jí ale stojí rozjetý slávistický expres, který doma vyhrál posledních pět duelů.

Žádné komentáře:

Okomentovat