Prohledat tento blog

pátek 10. prosince 2010

V hektickém závěru výhru uhájili


Parádní hokejový thriller nabídla fanouškům včerejší televizní předehrávka 30. kola Tipsport extraligy mezi Libercem a Plzní. Indiáni vyučovali domácí hokejisty dvaapadesát minut, ale v závěru přišel totální kolaps a z jasného utkání bylo drama. Cenné vítězství ale Západočeši v hektickém závěru ubránili a vezou z pod Ještědu tři body.
Trenér Jelínek provedl před utkáním další brankářskou rošádu a mezi tři tyče se postavil talentovaný Mazanec. Domácí celek nezachytil úvodní nápor Plzně a v deváté minutě prohrával po trefách Straky a Dudy už 0:2. Indiáni poté hlídali své vedení, ale ve 20. minutě inkasovali gól do šatny z hole Špačka. Druhé dějství začali Tygři aktivně, ale po pěti minutách zvýšil vedení hostů Lammers a vyhnal Pince z brány. Přes čtyři tisíce diváků sledovalo ofenzivní hokej ve vysokém tempu, kterému nechyběly šance. V 35. minutě si v početní převaze Severočechů vybruslil od mantinelu mezi kruhy Tomáš Klimenta a propálil Mazance. Liberecké šelmy drápaly i po přestávce, ale kýžené vyrovnání nepřišlo. Naopak Plzeň odskočila hodně kuriózním gólem do dvoubrankového trháku. Obránce Trončinský rozehrával zpoza brány, ale trefil zasáhl projíždějícího Duška, od jehož nohy se kotouč odrazil za zcela bezmocného Vošvrdu. Inkasovaný gól domácím mužstvem evidentně otřásl a zdálo se, že v 51. minutě hosté ušťedřili Liberci ránu z milosti. Nejprve využilo plzeňské komando přesilovou hru a po přihrávce Vlasáka skóroval dělovkou Vostřák. Tygři se ani nestihli oklepat a po Dernerově hrubce prostřelil Vošvrdu i Martin Heřman. Zdálo se, že Plzeň v poklidu míří za třemi body. Ale opak byl pravdou. Po Vakově pasu se přesně pod víko trefil Klimenta a za dvacet vteřin stáhl vedení Plzně nešťastný hrdina Trončinský. Liberečtí v těchto chvílích ovládli ledovou plochu a usilovali o neuvěřitelné vyrovnání. Po brance Podkonického nabralo vyrovnání reálnějších rozměrů. Naštěstí pro hosty ale v závěru zbytečně fauloval Kudrna a domácím na závěrečný nápor nezbyl dostatek času.

Bílí Tygři Liberec - HC Plzeň 1929 5:6 (1:2, 1:1, 3:3)

Branky a nahrávky: 20. Špaček (Vak, Nedvěd), 35. Klimenta (Čakajík), 53. Klimenta (Vak, M. Hořava), 54. Trončinský (Víšek, Podkonický), 57. Podkonický (Víšek) – 2. Straka (Vlasák), 9. Duda (Straka, Vlasák), 25. Lammers (Diviš, Petruška), 44. Jiří Hanzlík, 51. Vostřák (Vlasák, Jan Kovář), 51. M. Heřman. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:1. Diváci: 4122.

Liberec: Pinc (25. Vošvrda) – Hunkes, Čakajík, Trončinský, Derner, Moravec, Výtisk, Pavlů, Štich – Kudrna, Nedvěd, Dušek – Klimenta, Vak, M. Hořava – Vantuch, Podkonický, Víšek – Bárta, Ondřej, Špaček.

Plzeň: Mazanec – Jiří Hanzlík, Frolo, Jeřábek, Modrý, Benák, Dresler – Vostřák, Jan Kovář, Vlasák – Duda, Straka, Johnson – Pitule, M. Heřman, Dvořák – Petruška, Lammers, Diviš.

Žádné komentáře:

Okomentovat