Prohledat tento blog

čtvrtek 16. prosince 2010

Visegrad Cup: Dvojitá radost české reprezentace


Dvojnásobným úspěchem české reprezentace skončil prestižní futsalový turnaj čtyř zemí pod názvem Visegrad Cup. Příznivci futsalu si v hale Slavie VŠ Plzeň rozhodně přišli na své. Bojovalo se na dvou frontách - síly změřily A-mužstva České republiky, Slovenska, Polska a Maďarska a také jejich výběry do 21 let.

Pondělní vstup do turnaje našemu A-mužstvu nevyšel. Česká reprezentace podlehla houževnatému Polsku, přestože šla brzy do vedení po trefě Slámy. Polský výběr ale skóre otočil a po těsné výhře 3:2 si připsal do tabulky první body. Druhý den se domácí výběr otřepal. V souboji proti Maďarsku Češi sice prohráli první půli 0:1, ve druhé si ale s chutí zastříleli a po vítězství 6:2 zůstali ve hře o prvenství. Husarský kousek se podařil kanonýrovi brněnského Tanga Michala Belejovi, který mezi 25. a 39. minutou zkompletoval hattrick. Český tým musel v posledním duelu přehrát Slovensko, aby si udržel naději na celkové vítězství. A to se také podařilo. Češi své "bratry" nijak nešetřili a po výhře 5:2 a díky lepšímu skóre usedli na pomyslný trůn.

Své starší kolegy napodobili čeští mladíci, kteří prošli turnajem jako nůž máslem a zaslouženě klání vyhráli. Češi nejprve porazili stejně starý tým Polska 4:1 a druhý den vyprovodili Maďary naprosto stejným výsledkem jako "áčko". Poslední hrací den vyzvali Češi Slovenský výběr, který na turnaji naprosto propadl. V obou kategoriích nezískali Slováci ani bod. Česká reprezentace potvrdila výborným výkonem a šesti brankami do sítě Slováků vítězství v turnaji.

Konečné pořadí: A-týmy
1. Česká republika 6 b.
2. Maďarsko 6
3. Polsko 6
4. Slovensko 0

Konečné pořadí: U 21
1. Česká republika 9 b.
2. Maďarsko 6
3. Polsko 3
4. Slovensko 0

Žádné komentáře:

Okomentovat