Prohledat tento blog

neděle 19. prosince 2010

Mazanec, Přikryl a Salfický aneb brankářské rošády v Plzni


Nebývá v českých luzích a hájích příliš zvykem, aby hokejový tým v jedné sezoně střídal pravidelně tři brankáře. Výjimka však potvrzuje pravidlo. V brance extraligové Plzně se totiž letos pravidelně točí Marek Mazanec, Petr Přikryl a Dušan Salfický, čtyřicet odchytaných minut má na kontě i čtvrtý gólman Dominik Halmoši, a to se extraliga nedávno přehoupla teprve přes polovinu!

Indiáni letos inkasovali nejvíce branek ze všech extraligových týmů a je tedy zřejmé, kde je tlačí bota. Pozici gólmanské jedničky zaujal po příchodu z pražské Sparty Přikryl, který dovedl Plzeň jistými výkony k vítězství v letním Tipsport Cupu. Úvod soutěže ale ostřílenému brankáři nevyšel podle představ a do branky se přesunul matador Salfický. Oba dva střídali světlejší okamžiky se slabšími, a tak trenéři sáhli do juniorky pro talentovaného Marka Mazance. Odchovanec píseckého hokeje rozhodně nezklamal. Hned ve svém prvním utkání v kariéře, které chytal od začátku, pomohl výraznou měrou porazit v té době lídra z Třince.

Kvalitní výkony plzeňského mladíka se promítly i do nominace národního mužstva pro světový šampionát "dvacítek" v USA, kam odcestovali také obránce Jeřábek a ex-plzeňští Hrbas, Culek a Straka, na střídavý start působí v modrobílém dresu také nejmladší z klanu Rachůnků Tomáš.

Plzeň se nyní musí spolehnout na dvojici Přikryl, Salfický, mladému Halmošimu klub vyřídil střídavé starty v prvoligové Chrudimi.

Žádné komentáře:

Okomentovat