Prohledat tento blog

pondělí 6. prosince 2010

Plzeň vydolovala v Budvar Aréně dva body


Další část z bodového manka na kýženou desátou pozici ukrojili plzeňští hokejisté ve včerejším klání na ledě Českých Budějovic. Důležitou výhru Indiánů režíroval nejproduktivnější muž extraligy Tomáš Vlasák, který v 55. minutě odpověděl na Langhammerovu trefu a v samostatných nájezdech jako jediný skóroval a zajistil tak svému týmu bonusový bod.
Před začátkem utkání pogratulovalo vedení Mountfieldu Václavu Pletkovi k pětistému extraligovému startu, zkušený útočník však zůstal jen na lavičce náhradníků...
Indiáni vtrhli na svého soupeře od úvodní minuty a zaslouženě se ujali vedení. Tomáš Vlasák vybídl v přesilové hře ke skórování Jana Kováře, který pokořil svého bratra počtvrté v ročníku. Mountfield se nemohl dostat do tempa a nechal se důraznou Plzní přehrávat. Vlasákův volej fantasticky zastavil Jakub Kovář, při dalším pokusu jeho bratra jej zachránila tyč. V závěru třetiny ještě prohospodařili domácí přesilovku pět na tři.
Do prostředního dějství ale nastoupil úplně jiný tým, který si zlepšeným pohybem začal vytvářet řadu šancí. Kolarz zazvonil na brankovou konstrukci, zanedlouho si Přikryl poradil se šancemi Mertla, Červeného i Pšurného, ale ve 33. minutě se Michael Kolarz přece jen dočkal premiérové branky v extralize. Vedení na stranu hostů mohl opět převážit Vlasák, ale jeho bomba skončila na tyči.
Blízko ke gólu byl v závěrečné části Johnson, ale štěstěna stála znovu na straně Jihočechů. A tak udeřili domácí v 54. minutě. Po pasu Mertla zpoza klece protlačil puk za Přikryla Jakub Langhammer. Plzeň se ale nepoložila a za minutu vyrovnal lídr kanadského bodování Vlasák. V poslední minutě hráli Budějovice v oslabení, ale remízu po šedesáti minutách již hosté neodvrátili.
Po hektickém prodloužení, ve kterém oba celky spálily řadu vyložených šancí, přišly na řadu samostatné nájezdy. Jediným úspěšným exekutorem se stal Tomáš Vlasák ve třetí sérii a zařídil tak pro svůj tým druhý bod. Modrobílí bojovníci stáhli manko na desátou pozici na osm bodů. Plzeňské nyní čeká úterní duel na Spartě a ve čtvrtek zavítají na led svého neoblíbeného soupeře z Liberce. Obě klání vysílá televize - se Spartou ČT, s Libercem stanice Nova sport.

Žádné komentáře:

Okomentovat