Prohledat tento blog

pátek 26. listopadu 2010

Fantazie! Indiáni otočili ztracené utkání


Jako by je odebrání bodů z minulého týdne nastartovalo. Hokejisté Plzně od rozhodnutí v kauze "registraček" nepoznali hořkost porážky, dnes v parádním utkání zvítězili na horkém brněnském ledě. Televizní duel čtyřiadvacátého kola se přitom pro Západočechy nevyvíjel vůbec příznivě, nabuzená Kometa vedla po dvaceti minutách 3:0. Indiánům se však podařilo podobně jako v minulém kole v Boleslavi dokonalé zmrtvýchvstání.
Střetnutí před opět vyprodanou halou Rondo začala Kometa aktivně a zaslouženě se dostala do vedení už ve třetí minutě. Střela Malce od modré se odrazila na hůl zcela volného Humla, který mířil do odkryté branky. Podruhé vybuchlo Rondo nadšením v 10. minutě po akci jako z hokejové učebnice. Řízný bek Stehlík našel milimetrovým pasem ideálně rozjetého Hubáčka, který tváří v tvář Salfickému nezaváhal. Brňané pasovali v první třetině hosty do role statistů, jen díky Salfickému nebyl rozdíl ve skóre vyšší. V 15. minutě byl i Salfický bezmocný. V početní převaze domácích se elegantně uvolnil Kvapil a naservíroval na zlatém podnose Hruškovi třetí trefu. To už matador Salfický nevydržel a přenechal místo v brankovišti Petru Přikrylovi.
Většina mužstev by po takovéto třetině rezignovala, ale Plzeň znovu ukázala svou vyjímečnou bojovnost. Ze druhého dějství uběhlo 47 vteřin a Jan Kovář skóroval podvanácté v ročníku. O chvíli později mohl přidat agilní Kovář i druhou trefu, ale v dobré pozici mu sjel kotouč z hole. Za tři minuty se ale hosté dočkali. Po akci Radka Dudy vykřesal naději nejproduktivnější muž soutěže Vlasák. Zmrtvýchvstání Indiánů pak dovršil rebel Duda, který dostal v přesilovce příliš mnoho prostoru a bekhendem přesně zavěsil. Šokované Rondo se ještě nevzpamatovalo z vyrovnávací branky a Tomáš Vlasák po skrumáži před Hovim převážil vedení na stranu Indiánů. Zbytečné byli protesty Brňanů, že hráli hosté v šesti. Do kabin se ale odcházelo smírně, protože dnes podruhé zafungovala spolupráce Kvapila a střelce Radima Hrušky.
Ve třetí části se hra srovnala a šance měla obě mužstva. Rozhodující moment se odehrál před Hoviho klecí ve 43. minutě. To po obléhání domácí svatyně dotlačil touš do sítě host z Chomutova Duda. Domácím se vlivem rostoucí únavy a nervozity již vyrovnat nepodařilo.

24. kolo

HC Kometa Brno - HC Plzeň 1929 4:5 (3:0, 1:4, 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Huml (Malec, Mojžíš), 10. Hubáček (Stehlík), 15. R. Hruška (Kvapil, Bičánek), 40. R. Hruška (Kvapil) – 21. Jan Kovář (Vostřák, Vlasák), 28. Vlasák (Jan Kovář, Duda), 32. Duda (Lammers), 35. Vlasák (Jan Kovář, Slaney), 43. Duda (Straka). Rozhodčí: Šindler, Gašilov (Rus.) – Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:1. Diváci: 7200 (vyprodáno)

Kometa Brno: Hovi – Houdek, Stehlík, Bičánek, Zubíček, Mojžíš, Malec, Protivný – Erat, Dopita, Hubáček – Veselý, R. Hruška, Kvapil – Jakub Svoboda, Brabenec, Dlouhý – Jaroslav Svoboda, Huml, Polodna.

HC Plzeň 1929: Salfický (od 15. Přikryl) – J. Jeřábek, Jiří Hanzlík, Slaney, Modrý, Benák, Dresler, Frolo – Vostřák, Jan Kovář, Vlasák – Lammers, Straka, Johnson – Duda, M. Heřman, J. Heřman – Plášek, Haman, Pitule – od 21. Stránský.

Nejlepší hráči: Kvapil - Vlasák

Žádné komentáře:

Okomentovat