Prohledat tento blog

pátek 19. listopadu 2010

Hokejisté se nepoložili a udolali Kladno


Jen několik hodin po dopoledním rozhodnutí ředitele extraligy Stanislava Šulce o odečtení bodů nastoupili plzeňští hokejisté proti novému sousedovi v tabulce, celku Kladna. Středočechům, kterým byly rovněž odečteny body, situace paradoxně pomohla. Vagnerplast se odlepil z posledního místa tabulky a Černého Petra přenechal Mladé Boleslavi, které bylo odečteno 22 bodů. Indiáni vydřeli důležité tři body, přestože prohrávali po první části 1:2.
Mezi tři tyče se vrátil zkušený Salfický, do sestavy domácích se vrátil uzdravený náčelník Straka a kanadský zadák Slaney. A byl to právě zkušený obránce, který ve třetí minutě rozvlnil síť kladenské branky. Avšak hosté dokázali ve 13. minutě kontrovat Jaroslavem Kallou, který zůstal zcela nepokrytý u plzeňské klece. A pro Indiány bylo ještě hůř. Látal se prohnal pásmem domácích, prosadil se v osobním souboji a bekhendem překonal Salfického. Zanedlouho naservíroval Straka tutovku Vostřákovi, který trestuhodně minul. Domácí se dočkali až po přestávce. Nedůslednou rozehrávku hostů zachytil mladík Kovář a své parádní sólo zakončil chladnokrevným blafákem. Obrat dokonal typickým kanadským důrazem John Lammers, který kotouč za Cikánka doslova protlačil. Výhru mohl v závěrečném dějství pečetit Straka, ale trestné střílení neproměnil. Kladenský gólman se ještě vyznamenal při dvou nájezdech Dvořáka. Středočeši zkusili závěrečnou hru bez brankáře, která jim však vyrovnání nepřinesla.
Halou se neslo skandování "My tu ligu stejně vyhrajem!" Indiáni ukrojili z manka na desátou Slavii, nyní ztrácí dvanáct bodů.

Žádné komentáře:

Okomentovat