Prohledat tento blog

úterý 9. listopadu 2010

Parádní bitvu rozhodl Bartek


V posledním utkání před reprezentační přestávkou vyšli Indiáni bodově naprázdno. Po třech výhrách v řadě nestačili v parádním nedělním duelu na úřadujícího mistra z Pardubic a prohráli 3:4. Pravděpodobně poslední zápas v modrobílých barvách odehrál dvojnásobný vítěz Stanley Cupu Petr Sýkora, kterého vábí Dinamo Minsk. "Sýkora odlétá jednat o smlouvě a zda se do Plzně vrátí, bude jasné až ve středu. Já s tím však příliš nepočítám," je smířen trenér Jelínek. Od úvodu utkání sledoval slušně zaplněný stadion ofenzivní hokej se šancemi na obou stranách. Indiáni měli výborný vstup do utkání. Už v čase 9:10 svítilo na ukazateli stavu skóre 2:0 a obě trefy měl na svědomí Jan Kovář. Šikovný útočník nejprve pohotově dorazil Jeřábkovu ránu od modré a v desáté minutě si po brilantním pasu od Tomáše Vlasáka brankáře Svobodu doslova vychutnal. A měl i šance na hattrick, ale Adama Svobodu už nepokořil. Naopak hosté kontrovali ve 12. minutě, kdy po akci Somíka střílel Špirko do zcela odkryté brány. Pardubice zvyšovaly obrátky a hned v úvodu druhého dějství zaskočil Mazance střelou z úhlu Zohorna. A ve 27. minutě už hosté vedli. Po vyšachování domácí defenzivy skóroval Libor Pivko. Domácí mohli zanedlouho vyrovnat, ale kapitána Straku zblízka vychytal Svoboda. V závěrečné dvacetiminutovce ujel hostům Nick Johnson, ale ani nadvakrát puk do sítě neprotlačil. Nakonec se Indiáni přece jen dočkali. Po řadě šancí před oběma brankami přetavil Tomáš Vlasák tlak elitní formace ve vyrovnávací gól. Nastaveného času se však diváci nedočkali, protože Východočeši v závěru v přesilové hře zamkli domácí hokejisty a Martin Bartek střelou po ledě překonal Mazance. Kouč Jelínek ještě v závěru odvolal Mazance z branky, ale ani hra v šesti domácím vyrovnání nepřinesla.

Tipsport extraliga - 20.kolo

HC Plzeň 1929 - HC Eaton Pardubice 3:4 (2:1, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Kovář (Jeřábek), 10. Kovář (Vlasák, Sýkora), 54. Vlasák (Sýkora, Straka) - 12. Špirko (Somík, Kočí), 21. Zohorna (Bartek), 27. Pivko (Zohorna, Bartek), 59. Bartek (Kolář). Rozhodčí: Polák, Jeřábek - Trynovský, Kalivoda. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 6088. Střely na branku: 30:30.

HC Plzeň 1929:
Mazanec - Jeřábek, Jiří Hanzlík, Benák, Dresler, Modrý, Frolo, D. Růžička - P. Sýkora, Jan Kovář, Vlasák - Lammers, M. Straka, Johnson - Vostřák, M. Heřman, Dvořák - Stránský, Pitule, J. Heřman - Lev

HC Eaton Pardubice: Svoboda – Kaberle, Kočí, Píša, Jillson, Kolář II, Mezei, Nakládal – Koukal, Rákos, Kolář I - Pineault, Somík, Špirko - Pivko, Bartek, Radil – Nahodil, Buchtele, Kousal - Zohorna.

Žádné komentáře:

Okomentovat