Prohledat tento blog

sobota 20. listopadu 2010

Viktoria na závěr podzimu klopýtla


Fotbalová Gambrinus liga uzavře sedmnáctým kolem dlouhou podzimní část. Poslední podzimní kolo otevřela páteční předehrávka, ve které Bohemians 1905 v šokovali ligu skalpem lídra z Plzně. Po celou dobu suverénní Viktoria Plzeň na závěr podzimu zakolísala. Minulý týden ve Štruncových sadech jen remizovala s Libercem 1:1 a včera podlehla v Edenu pražským Bohemians 0:1. Zaváhání lídra soutěže může využít druhá Sparta, která může v neděli proti Českým Budějovicím stáhnout náskok Plzně už na čtyři body.
Viktoráni ve svém třiadvacátém podzimním soutěžním zápase poprvé nevstřelili gól a odjíždějí z Prahy s prázdnou. Jediná branka utkání padla už ve čtvrté minutě, kdy se do míče nechytatelně opřel běloruský záložník Vitali Trubila. Na Sňozíka v domácí kleci se pak valil útok za útokem, ale gólman Klokanů odolával. V závěru první půle rozhodčí neuznali gól Brezinskému kvůli chybně posouzenému ofsajdu. Pražané cennou výhru nad lídrem soutěže udrželi i ve druhé půli a mohou se radovat ze třetí výhry v řadě. Kouzlo Edenu tak působí na Bohemians i nadále.
Viktoria tak uzavře senzační podzimní jízdu na čele tabulky, o tom s jakým náskokem před obhájcem titulu, rozhodne nedělní utkání Sparty s Budějovicemi. Plzeňané na podzim lámali rekordy, vstřelili suverénně nejvíce branek - 43. Avšak cesta za vysněným titulem je teprve těsně za polovinou...

Žádné komentáře:

Okomentovat