Prohledat tento blog

pondělí 22. listopadu 2010

Útočný uragán sfoukl Boleslav


Nepoložili se. Po pátečním rozhodnutí o odečtení devatenácti bodů se propadli plzeňští hokejisté až na dvanáctou příčku tabulky, avšak po dvou výhrách v řadě umazali bodové manko na desátou pozici. V pátek přemohli na svém ledě Kladno a včera v dalším souboji potrestaných týmů uspěli na ledě Mladé Boleslavi, která se po pátku topí na dně extraligové tabulky.
Středočeši nasázeli v posledních dvou duelech dohromady patnáct branek a i proti Plzni se pustili do otevřené partie, avšak tvrdě narazili. Přitom boleslavští měli okolo poloviny utkání Plzeň na lopatkách, avšak na přelomu druhé a třetí části zápas ztratili.
Na první gól si museli diváci v Metrostav Aréně počkat do 11. minuty, ve které využil přesilovku Pabiška. Zanedlouho okořenili duel boxerskou vsuvkou s parametry NHL Dvořák s Hayem, po níž museli oba pod sprchy. Když už se zase hrál hokej, udeřili Indiáni, jmenovitě Modrý. Domácí ale šli do kabin přece jen spokojenější. Střelecký účet první třetiny uzavřel v 19. minutě šťastnou trefou Hrdel. V úvodu druhého dějství odskočili domácí na rozdíl dvou branek, o což se postaral ex-plzeňský Divíšek. Domácí hráli v euforii, další trefu však nepřidali. A tak udeřili modrobílí v závěru druhé dvacetiminutovky Strakou. V závěrečné části Indiáni doslova vymazali domácí hokejisty z ledu. Už po 38 vteřinách hry se šikovnou tečí prosadil Kovář a bylo vyrovnáno. Definitivní k.o. ušťedřili hosté Boleslavi v závěrečné desetiminutovce. Postupně Martin Heřman, Martin Straka a Jan Kovář překonali Valenta a naprosto otočili zápas. Opaření domácí borci jen korigovali zásluhou Macha, avšak konečnou podobu dal výsledku do opuštěné klece Duda.
Nejlepší třetina Plzně v sezoně rozhodla zápas. Plzeňští bojovníci tak stáhli manko na desátou Slavii už na deset bodů. Straku a spol. nyní čeká moravské turné: 26. listopadu Kometa Brno a o dva dny později Třinec.

Žádné komentáře:

Okomentovat