Prohledat tento blog

neděle 7. listopadu 2010

Viktoria na Bazalech nezaváhala


Fotbalisté Viktorie Plzeň pokračují ve fantastickém podzimu. Včera dobyli svěřenci Pavla Vrby ostravské Bazaly a po trefách Rajtorala a Koláře zvítězili 2:0. Po polovině soutěže získali Plzeňané čtyřicet bodů, což je nový rekord Gambrinus ligy! Utkání narušili neukáznění fanoušci, kvůli kterým se musel duel dvakrát přerušovat. Viktorii to ale nevyvedlo z míry. Po návratu na trávník totiž udeřil po Horváthově centru hlavou František Rajtoral. Viktoria udávala rytmus hry i po přestávce a připravila si několik slibných šancí. Prosadil se ale až v 77. minutě ve vápně důrazný kanonýr Daniel Kolář. Viktoriáni mají dvanáctibodový náskok na pražskou Spartu, ta má však zápas k dobru s nováčkem z Ústí. Plzeň má po včerejší výhře navíc jistotu, že přezimuje na čele tabulky. "Kdyby nám někdo před sezonou řekl, že uhrajeme za patnáct kol čtyřicet bodů, mysleli bychom si, že to je blázen. Ale snažíme se celý podzim hrát aktivně a to je odměna," prohlásil lodivod Pavel Vrba.

FC Baník Ostrava – FC Viktoria Plzeň 0:2 (0:1).

Branky: 22. Rajtoral, 77. Kolář. Rozhodčí: D. Možíš - A. Kordula, E. Marek. ŽK: Marek, Bolf. Diváci: 4780.

Ostrava: Daněk - Neves, Bolf, Neuwirth, Řezník - Marek (81. Frydrych) - Frejlach, Lukeš, Koukal (57. Šenkeřík) - Varadi, Zeher (90. Fantiš). Trenér: Werner Lička.

Plzeň: Krbeček - Rajtoral, Bystroň, Navrátil, Limberský – Rezek (88. Brezinský), Rada, Horváth, Kolář, Duriš (71. Jiráček) – Bakoš (80. Střihavka). Trenér: Pavel Vrba.

Žádné komentáře:

Okomentovat