Prohledat tento blog

pátek 19. listopadu 2010

Potvrzeno: Hokejistům začíná stíhací jízda


Dnes dopoledne vyřkl ředitel extraligy Stanislav Šulc verdikt ohledně chybné registrace hokejistů v Mladé Boleslavi, Plzni a Kladně. Rozhodnutí zní takto: kontumace všech zápasů, ve kterých tito hráči nastoupili, avšak body z kontumovaných zápasů se na ledě poraženým mužstvům nepřičtou. Jedná se tedy o jakýsi kompromis - původně totiž měly být body poraženým celkům přičteny.
V Mladé Boleslavi se jedná o hráče Divíška a Marušáka, v Plzni o dvojici Přikryl, Frolo a na Kladně o Jindřicha Kotrlu. U Mladé Boleslavi a Plzni lze hovořit o malé sportovní tragédii - Středočeši, kteří ještě včera převálcovali Liberec na jeho ledě 6:0, se z 9. příčky propadli na samé dno tabulky.
Plzeň se po odečtu devatenácti bodů propadla ze 7. na 12. místo tabulky. Na desáté, poslední postupové místo do play-off, ztrácí Indiáni čtrnáct bodů. Situace paradoxně pomohla Kladnu, které přišlo o šest bodů. Vyhlídky Vagnerplastu na záchranu se zlepšily, Kladno se rázem dostalo na předposlední příčku. Zástupci Plzně i Boleslavi však nehodlají složit zbraně. "Body se dělají na ledě a ne v kancelářích," prohlásil generální manažer a kapitán týmu v jedné osobě Martin Straka. Plzeň dokonce nevyloučila, že by případ mohl vést k zastavení extraligy, ale pro klub je to krajní řešení. Už včera kvůli celé kauze rezignoval ředitel HC Plzeň 1929 Jaromír Zavoral.
Stíhací jízda začíná plzeňským hokejistům již dnes, od 17:30 hostí Indiáni právě nového souseda v tabulce - kladenský Vagnerplast.

Žádné komentáře:

Okomentovat