Prohledat tento blog

sobota 30. října 2010

Sparta pod novými trenéry zabrala a přehrála Plzeň 3:0


Bitvu nesmiřitelných rivalů viděla včera pražská Tesla Arena. Plzeňští Indiáni změřili síly s pražskou Spartou a spokojenější byli po bitvě domácí, kteří pod novými trenéry Hořavou a Rulíkem udolali Plzeň 3:0. Úvod duelu příliš hokejové krásy nepobral. Na Spartě byla znát letošní herní nepohoda, jenže ani pověstná ofenziva Indiánů o sobě příliš vědět nedávala a tak se hrál spíše urputný hokej s minimem šancí. Vítězná trefu zaznamenal už v 9. minutě americký zadák Brian Salcido, který střelou zápěstím zaskočil Mazance. Sparta postupně dostávala Západočechy pod výrazný tlak a na konci druhého dějství podruhé udeřila. Po dvou nevyužitých přesilovkách svého týmu si najel mezi kruhy Karel Hromas a nedal plzeňskému mladíkovi sebemenší šanci. Indiáni v závěrečné třetině zaveleli k útoku, ale důrazná obrana Pražanů a ještě na jaře Indián Pöpperle odolali. Definitivní tečku za utkáním napsal aktivní Hromas ve 49. minutě, kdy se nejrychleji zorientoval ve skrumáži před Mazancem. Domácí v závěru v poklidu jasnou výhru uhájili.

HC Sparta Praha – HC Plzeň 1929 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 9. Salcido, 39. Hromas (Pacovský, Jan Hanzlík), 49. Hromas (Pacovský). Rozhodčí: Minář, Hodek - Kostka, Bláha. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 6340.

Sparta: Pöpperle - O'Brien, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, Salcido, Zacpálek - Kůrka, D. Výborný, Ton - Bartánus, Broš, Smoleňák - Pacovský, Koreis, Kafka - D. Tůma, Karpov, Hromas. Trenéři: M. Hořava st. a Rulík.
Plzeň: Mazanec - J. Jeřábek, Jiří Hanzlík, St. Pierre, Modrý, Benák, Dresler, Frolo - Dvořák, Straka, Vlasák - P. Sýkora, Jan Kovář, J. Heřman - Lammers, M. Heřman, Johnson - Stránský, Vostřák, Lev - od 35. navíc Tvrdík. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.

Žádné komentáře:

Okomentovat