Prohledat tento blog

pondělí 18. října 2010

Hokejisté s mladíkem v brance přehráli lídra


Hokejisté Plzně dodrželi v nedělním utkání dvanáctého kola Tipsport extraligy letošní tradici, která se s nimi táhne od úvodu soutěže. Pravidelně se opakující cyklus vítězství - porážka prodloužili Indiáni proti Třinci, který zdolali 3:1. Po pátečním neúspěchu s brněnskou Kometou si spravili Plzeňané chuť proti lídrovi soutěže. Mezi plzeňské tyče se překvapivě postavil mladík Mazanec, který se nakonec stal jedním z hlavních strůjců plzeňského vítězství. Indiáni předvedli zodpovědný výkon v defenzivě, který podpořil skvělým výkonem Mazanec. Bezbrankový stav zlomil až těsně před první sirénou kanonýr Vlasák, který po pasu Martina Straky zamířil přesně k tyči. Vzápětí se hezkým sólem blýskl Lammers, ale skóre se neměnilo. Krátce před polovinou zápasu vybuchla ČEZ Aréna podruhé nadšením. Po přihrávce St. Pierra prostřelil Vojtka americký bojovník Nick Johnson. Záhy podržel své spoluhráče Mazanec, který vychytal nájezd Květoně i ránu Hrabala. V závěrečné části se na ledě přiostřilo a bohužel pro Plzeňany se měnilo skóre. Mazanec ještě odolal ataku Kohna, ale Martin Vágner jej přece jen překonal. Jenže vzápětí utnul hrozící drama šťastným gólem Jan Heřman. Domácí udrželi cennou výhru i při závěrečném náporu soupeře.

Plzeň – Třinec 3:1

Muž zápasu: Mazanec

Třetiny: 1:0, 1:0, 1:1. Branky a nahrávky: 18. Vlasák (Straka), 29. Johnson (Lammers, St. Pierre), 50. J. Heřman (Lammers) – 48. Vágner (Zíb, Bonk). Rozhodčí: Turčan, Hodek – Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 8:9, bez využití. Diváků: 5235.

Plzeň: Mazanec – Jeřábek, Jiří Hanzlík, St. Pierre, Modrý, Benák, Dresler – Dvořák, Straka, Vlasák – Sýkora, Jan Kovář, J. Heřman – Lammers, M. Heřman, Johnson – Stránský, Vostřák, Tvrdík. Trenér: Jelínek.

Třinec: Vojtek – Krajíček, Hrabal, Lojek, Hořava, Zíb, Hudec (15. Vágner) – Kohn, Polanský, M. Růžička – Polák, Bonk, Varaďa – Peterek, Květoň, Adamský – od 42. navíc Mc Gregor. Trenér: Marek.

Žádné komentáře:

Okomentovat