Prohledat tento blog

sobota 2. října 2010

Viktoria vydřela v Edenu tři body


Fotbalový expres jménem Viktoria Plzeň nepřibrzdil ani v utkání jedenáctého kola Gambrinus ligy na hřišti pražské Slavie. Viktoria doslova vydřela cennou výhru 1:0 a v nejvyšší české soutěži nepoznala hořkost porážky už osmnáct zápasů v řadě. Pražané nastoupili poprvé pod vedením Michala Petrouše, který v týdnu nahradil Karla Jarolíma. Slavisté se do lídra soutěže pustili zhurta a už ve třetí minutě orazítkoval Kisel břevno Pavlíkovy branky. Plzeň ale postupně přidala na aktivitě a předvedla několik bleskových výpadů. V sedmnácté minutě vysprintoval do pokutového území Jan Rezek a po faulu brankáře Zlámala se kopala penalta. Tu bezpečně proměnil sám postižený, který se sedmým gólem dotáhl na dvojici nejlepších střelců ligy, olomouckého Hubníka a spoluhráče Koláře. Po změně stran dostala Slavia lídra ligy pod drtivý tlak, ale obrana Západočechů v čele s výtečným Pavlíkem odolávala. Poté urputně bránící Plzeň vyrazila do dvou rychlých výpadů, ale v zakončení Zlámala neohrozila. V závěru se ve stoprocentní šanci ocitl domácí Vyhnal, ale nezacílil přesně. Kouč Viktorie Pavel Vrba uznal, že výhra jeho týmu byla tentokrát šťastná. „Slavia byla aktivnější, důraznější, zatlačila nás. Bylo to naše nejšťastnější vítězství na podzim,“ přiznal Vrba. Smutný byl po zápase kouč Slavie Michal Petrouš. „Hráčům nemohu nic vytknout, ve druhé půli jsme Plzeň přehrávali. Jsme ale bohužel bez bodu,“ litoval Petrouš.

SK Slavia Praha - FC Viktoria Plzeň 0:1
Poločas: 0:1
Branka: 17. Rezek (PK)
ŽK: Hubáček, Belaid, Vyhnal, Kisel - Navrátil, Bakoš, Rajtoral
Rozhodčí: Franěk - Štěrba, Koval
Diváci: 6133
Slavia: Zlámal - Janda (90. Vomáčka), Koubský, Ragued, Hubáček - M. Černý, Kisel, Dembélé (78. J. Černý), Belaid - Vyhnal, Hora (85. Petrák). Trenér: Petrouš.
Viktoria: Pavlík - Rajtoral, Navrátil, Bystroň, Limberský - Petržela (88. Brezinský), Rada, Horváth, Rezek - Jiráček (81. Ďuriš), Bakoš (69. Střihavka). Trenér: Vrba.

Žádné komentáře:

Okomentovat